Computerhistorie als evenement

Dertig jaar na de lancering van de Amiga is er een evenement rond deze computer georganiseerd.

Dertig jaar na de lancering van de Amiga is er een evenement rond deze computer georganiseerd.

Dit jaar bestaat de ‘Commodore Amiga’ computer dertig jaar. Op 23 juli 1985 werd in New York de eerste Amiga gelanceerd, de Amiga 1000. Ter gelegenheid van dit feit wordt een groot Amiga evenement gehouden ‘Amiga30’, op 27 juni in de ‘Lighthouse’ te Amsterdam. Hier zijn grote namen uit de Amiga geschiedenis aanwezig en wordt Amiga30 groots gevierd.

Grote namen
De initiatiefnemers hebben grote namen uit de Amiga-geschiedenis naar Amsterdam weten te halen, waaronder niemand minder dan RJ Mical uit de USA, die aan de wieg stond van de Amiga in 1985 en nu bij Google werkt en David Pleasance, de managing director van Commodore UK ten tijde van de CD32 – ’s werelds eerste 32 bit CD game console – en de ongeëvenaarde Amiga 1200 & 4000. Voor het eerst zal ook Dave Haynie van Commodore USA – die als engineer onder andere aan de wieg stond van de fameuze Amiga 3000 en de helaas nooit op de markt verschenen mysterieuze AAA chipset – acte de presence geven in Nederland. Daarnaast nog vele grote namen uit de games-, demo- en hardware scene die elk zullen vertellen over hun binding met de Amiga. Ook na dertig jaar leeft de Amiga in de harten van velen.

Andy Warhol recovery team
Ook het team dat vorig jaar de Andy Warhol kunstwerken wist terug te halen van de bijna 30 jaar oude Amiga diskettes is van de partij en zij vertellen op 27 juni in Amsterdam exclusief hun verhaal. Vorig jaar wisten zij, na een project van enkele jaren, een aantal als verloren beschouwde digitale kunstwerken van Andy Warhol te herstellen en met de wereld te delen. Dit was wereldwijd groot nieuws, op 27 juni krijgen bezoekers van Amiga30 in Amsterdam het hele verhaal.

Evenement
Tijdens het ééndaagse evenement in Amsterdam zijn er demonstraties van nieuwe en oude software, wordt de nooit op de markt gekomen ‘Amiga Walker’ uit de Escom periode gedemonstreerd en kunnen bezoekers hun geliefde Amiga hardware laten signeren door de ontwikkelaars zelf. De bijeenkomst biedt verder ruimte aan presentaties, verkoop van Amiga-software en artikelen en gebruikersgroepen. Er worden bezoekers vanuit heel Europa verwacht.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.