Vlaamse Fiets- en Wandelbeurs verhuist naar Antwerpen

Tijdens de Vlaamse Fiets- en Wandelbeurs zijn er ook veel workshops, routes en producten te vinden.

Tijdens de Vlaamse Fiets- en Wandelbeurs zijn er ook veel workshops, routes en producten te vinden.

De Fiets- en Wandelbeurs vindt nu voor de vierde keer ook over de grens plaats. Antwerpen heeft er dit jaar een evenement bij: de Fiets en Wandelbeurs, het zusje van de gelijknamige beurs in Nederland. Op 28 februari en 1 maart 2015 presenteren ruim 300 exposanten hun fiets- en wandelaanbod in Antwerp Expo. Vanaf het begin werd de organisatie, die haar roots in Nederland heeft, verrast door het enthousiasme van de Vlamingen voor dit evenement. Ieder jaar groeit het aantal exposanten en het aantal bezoekers. En nu het event van Mechelen naar Antwerpen is verhuisd, is het vanuit Zuid-Nederland prima bereikbaar.

Gastregio Champagne-Ardenne
Een bezoek aan de beurs is als een rondje om de aardbol. Van Limburg tot China en van Vuurland tot Alaska; over vrijwel elke bestemming is wel informatie te vinden. Gastregio van de beurs is het Noord-Franse Champagne-Ardenne, een prachtige streek om te voet of per fiets te verkennen. Op de Fietsinfo- en de Wandelinfomarkt geven ervaren collega-fietsers of wandelaars je belangeloos advies over bestemmingen en materiaal. Heb je nieuwe kleding, wandelschoenen, slaapzak of tent nodig? Ook deze artikelen zijn op de beurs te vinden in de stands van outdoorzaken.

Frank van Rijn
In zes zalen is er twee dagen lang een uitgebreid lezingenprogramma, waarbij tal van fietsers en wandelaars je meenemen op hun reizen. Een vertrouwde naam is Frank van Rijn, al veertig jaar de bekendste wereldfietser van Nederland. Hij vertelt over zijn reis via Chiang Mai in het noorden van Thailand naar de Gouden Driehoek aan de Mekong, het drielandenpunt van Thailand, Birma en Laos. Ook zijn er twee pleinen met workshops als ‘Wat neem ik mee in de rugzak’ en ‘Internet-tracks in je gps’.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.