Flashbacken is het nieuwe backpacken

Steeds meer mensen kiezen voor een luxere variant van het bekende backpacken: 'flashbacken'.

Steeds meer mensen kiezen voor een luxere variant van het bekende backpacken: ‘flashbacken’.

Backpacken blijft onverminderd populair, alleen het zijn lang niet meer alleen jongeren op een budget die voor dit soort reizen kiezen. Ook mensen die meer te besteden hebben – stellen met een vaste baan, gezinnen met kinderen, ouderen – gaan backpacken. De ‘ouderwetse’ backpacker, herkenbaar door een praktische rugzak en volledig geïsoleerd van de thuisomgeving, is verandert in een avonturier die volledig vertrouwt op internet en digitale apparatuur, ofwel de flashpacker. Advies van reisverzekeraar Allianz Global Assistance is dan ook om vooraf goed te controleren of alle digitale apparatuur op de reisverzekering is gedekt.

Social media
De tijd dat alleen jongeren de rugzak pakten om verre, exotische oorden te ontdekken, is voorbij. Mensen worden individueler, keuzes en mogelijkheden zijn groter en afstanden kleiner. Het gaat om de intense en avontuurlijke manier van reizen, ofwel de vrijheid proeven. Je bepaalt zelf wat je wilt zien en gaat van plek naar plek in je eigen tempo. Alleen, met z’n tweeën, of met de kinderen, reis- apps en social media spelen steeds meer een rol in het reizen dan reisboeken en ervaringen van andere reizigers volgens de reisverzekeraar.

Aantrekkelijk
De stijgende populariteit van het backpacken is onder andere te danken aan een betere infrastructuur en aan betere accommodaties. In veel landen zijn het vervoer en de wegen sterk verbeterd. Daardoor reis je sneller en comfortabeler. Tegelijkertijd is de kwaliteit van de lokale voorzieningen de laatste jaren flink gestegen, ook al omdat backpackers meer besteden dan voorheen. Ook goedkope vliegtickets en het feit dat je in heel veel landen veilig kunt reizen maken dat steeds meer mensen kiezen voor een backpack vakantie.

Onbezorgd backpacken
De reisverzekeraar bevestigt het groeiend aantal backpack vakanties. ‘De keuze kan met budget te maken hebben of met de wens op een minder conventionele manier nieuwe plekken te ontdekken,’ zegt Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance. ‘Omdat een backpack reis in veel opzichten afwijkt van een gewone vakantie is het verstandig een reisverzekering af te sluiten die daar rekening mee houdt. Zoals een Globetrotter Verzekering. Die is speciaal ontwikkeld voor reizigers die langer dan een maand naar het buitenland gaan. Een goede verzekering is belangrijk: een verstuikte enkel of alleen al kiespijn of een gestolen rugzak kan een reis behoorlijk beïnvloeden,’ aldus Denkelaar.

Verzekerd
De Globetrotter Verzekering biedt services als de Persoonlijke Reisassistent, Geldservice. En SMS Assistant, waarbij je op de hoogte wordt gehouden als er zich calamiteiten, politieke onrust of andere problemen voordoen in het gebied waar je naartoe gaat. Verder zijn medische kosten aanvullend te verzekeren, geldt er een maximale reisduur van 24 maanden en is er een 15 % jongerenkorting. Denkelaar: ‘Je kunt de reisduur gemakkelijk online verlengen. En als je eerder thuis bent, krijg je een deel van de premie terug als je geen schade hebt gemeld.’


Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.