Ga zelf mee met de Zweinstein Express

Harry Potter fans kunnen vanaf nu de echte Zweinstein Express van dichtbij bekijken.

Harry Potter fans kunnen vanaf nu de echte Zweinstein Express van dichtbij bekijken.

Iedere Harry Potter fan droomt van zijn toelatingsbrief voor Zweinstein en de bijbehorende reis met de Zweinstein Express. Hoewel we waarschijnlijk nog heel lang op die brief kunnen blijven wachten, kan dat laatste toch werkelijkheid worden. Oké misschien rijdt de trein niet echt, maar je kan wel in een van de wagons zitten. De Warner Bros Studio Tour, gevestigd naast de oude Harry Potter studio’s, zal vanaf maart een nieuwe attractie openen. De bekende trein, die de wereld van de Dreuzels verbindt met Zweinstein, arriveert dan in Londen. Je kan dan in de authentieke wagon van de Zweinsteinexpress, zoals gebruikt in de films, zitten en perron 9 ¾ wordt gereconstrueerd.

Decor
De nieuwe, permanente sectie geeft je een kijkje in hoe sommige van de scènes van de film werden gecreëerd. Daarnaast krijg je de kans om zelf aan boord van het rijtuig van de trein te klimmen en te poseren met een bagagekarretje dat verdwijnt in de platform muur. Het decor is opnieuw ontworpen en gebouwd door veel van de crewleden die ook hebben meegewerkt aan de filmreeks. Elke centimeter van glazen dak van het platform, gele bakstenen muren en bagagerekken, ontworpen door Production Designer Stuart Craig, zijn in elkaar gezet door een team onder leiding van Paul Hayes en decorontwerper Rosie Goodwin. Special Effects Supervisor John Richardson zal de locomotief voorzien van stoom.

Je kan vanaf nu:
– Poseren met een bagagekarretje op Platform 9 ¾ alof het verdwijnt door de gele bakstenen muur van het station en langs de aangrenzende wagen de Zweinstein Express lopen.
– Ontdek het interieur van de wagen die werd gebruikt tijdens het filmen (compleet met ‘ramen’ die gebruikt zijn om treinscènes uit de films te maken, bijvoorbeeld met de ontsnapping van Harry’s eerste Chocolade Kikker en de Dementor aanval).
– Zie een selectie van de bagage en ontdek welke items eigendom zijn van welk karakter door te draaien aan een interactieve wijzerplaat.
– Bekijk een scala aan producten geïnspireerd door de Harry Potter-films en in het bijzonder de Zweinstein Express in een trein-thema souvenirwinkel naast het platform.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.