Het Scheepvaartmuseum extra leuk in voorjaarsvakantie

Hoe is Michiel de Ruyter eigenlijk een held geworden? In het Scheepvaartmuseum kom je daar achter. Foto: Het Leven van Michiel de Ruyter, kinderprent (ca. 1890). Collectie Het Scheepvaartmuseum

Hoe is Michiel de Ruyter eigenlijk een held geworden? In het Scheepvaartmuseum kom je daar achter. Foto: Het Leven van Michiel de Ruyter, kinderprent (ca. 1890). Collectie Het Scheepvaartmuseum

In de voorjaarsvakantie zijn er veel extra activiteiten speciaal voor kinderen. Kinderen en ouders gaan aan de slag met vragen als: ‘Wie is jouw held?’ ‘Hoe word je er zelf eentje, zoals Michiel de Ruyter?’ Bovendien is er de laatste kans om nog één keer de familietentoonstelling Matje & Roosje en Circus Zee te bezoeken.

De Ruyter
Een held word je niet zomaar. En als je er een bent, dan moet iedereen dat kunnen zien. Hoe doe je dat? Trouwens, wie is jouw held? Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen er zelf mee aan de slag. Ondertussen krijgen hun (groot)ouders meer te horen over zeeheld Michiel de Ruyter. Hoe is het De Ruyter eigenlijk gelukt om ‘held’ te worden? Hoe komt het dat we nu nog steeds over hem praten? De activiteit ‘Held in zicht’ is dagelijks van 14 februari t/m 1 maart om 13.00 uur. Duur ca. 40 minuten.

Jij bent een held
De vis Popo zwemt rond in Het Scheepvaartmuseum. Met zijn vriend de kapitein vertelt hij over een grote reis met een schip waarbij van alles mis ging. Gelukkig weet Popo steeds een oplossing te verzinnen. Voor de kapitein is het helemaal duidelijk: je bent een held. De belevenis ‘Jij bent een held!’ is voor de allerjongsten t/m 6 jaar, dagelijks van 14 t/m 27 februari om 12.00 en 14.00 uur. Duur ca. 20-30 minuten.

Matje & Roosje en Circus Zee
Kinderen van 3 tot 6 jaar en hun familie hebben in het weekend van zaterdag 28 februari en zondag 1 maart de laatste kans om de kleutertentoonstelling Matje & Roosje en Circus Zee te beleven. Binnenkort opent Het Scheepvaartmuseum namelijk een nieuwe familietentoonstelling. Matje & Roosje en Circus Zee sluit daarom per 2 maart. Dat mag niet ongemerkt voorbij gaan. Kleuters kunnen dansen als een visje in de zee en een mooi afscheidscadeau maken om mee naar huis te nemen. Op 28 februari en 1 maart van 12.00 tot 15.00 uur.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.