Inspiratie nodig voor een boswandeling?

Gedachten: 'In wat voor een soort bos loop ik hier?' 'Een mooi bos!'

Gedachten: ‘In wat voor een soort bos loop ik hier?’ ‘Een mooi bos!’


Wandelen kun je als de beste in een vlak land als Nederland, maar wat gedaan als je alle leuke paadjes in je eigen omgeving al gehad hebt. Dan zou je kunnen over kunnen gaan tot de aanschaf van de wandelroutegids ‘De mooiste boswandelingen van Nederland’ van Jan Ensing. Dat boek is recentelijk uitgeroepen tot winnaar van de Wandeltrofee 2015, de onderscheiding voor de Wandelroute van het Jaar.

Het thema van Jan Ensings gids is de variëteit in de Nederlandse bossen. Ons land kent volgens de auteur 14 verschillende typen bos die gekarakteriseerd worden door verschillende soorten begroeiing; van beukenbossen tot meidoorn-berkenbos. Of zoals hij het zelf op de cover zegt: van ooibos tot doornstruweel. Volgens de jury waren de 14 boswandelingen die hij voor zijn gids selecteerde niet alleen stuk voor stuk fraai, ze zijn gelet op dit thema ook zeer goed gekozen. “Nadat je de inleiding van de gids en de inleiding van de wandeling hebt gelezen, snap je direct in welk soort bos je je bevindt. En al wandelend ga je de verschillende boomsoorten ook herkennen”, aldus het juryrapport.

De volledige gegevens:

De mooiste boswandelingen van Nederland
14 rondwandelingen door onze vaderlandse bossen
van ooibos tot doornstruweel
auteur Jan Ensing
uitgever Gegarandeerd Onregelmatig
€ 14,95 www.gegarandeerdonregelmatig.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.