Livigno introduceert de ‘Fat Bike’

Let op de dikke banden waarmee een tocht over sneeuw en ijs makkelijk wordt.

Let op de dikke banden waarmee een tocht over sneeuw en ijs makkelijk wordt.


De Italiaanse vakantieregio Livigno laat haar gasten deze winter op de pedalen staan. De wintersportbestemming introduceert de ‘Fat Bike’, een mountainbike die grotere banden met een lagere bandspanning heeft en fietsers brengt waar normale mountainbikes in de winter niet kunnen komen. De verschillende ‘Fat Bike’-pakketten maken het mogelijk om individueel een fiets te huren of op pad te gaan met een gids.

De dikke banden toveren onberijdbare terreinen om in een speeltuin voor bikers. De hoogtemeters bergopwaarts worden beperkt door de fiets mee te nemen in de lift. Minder ervaren bikers of families pakken de paden rondom het dorp. Mountainbikers die extreem willen gaan, gaan ‘freeriden’ door de bossen op de berghellingen.

De fietsen kunnen per dagdelen worden gehuurd. Voor twee uur huur betalen gasten € 15,-, voor een halve dag en een hele dag respectievelijk € 20,- of € 30,-. Wie graag op pad gaat met een gids, kan kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo staan gasten met het ‘Easy’-pakket voor € 50,-, twee uur op de pendalen. Met het uitgebreidere ‘Medium’-pakket ga je langer op pad en is toegang tot taxi en liften inbegrepen, kosten € 60,-. Daarnaast organiseert Livigno ook iedere woensdag ‘Night’-ritten. Voor € 70,- ga je in het donker op pad en geniet je van een diner in een berghut.

Het belastingvrije wintersportresort Livigno ligt hoog (1.800 – 2.900 m) in de Italiaanse Alpen (Lombardije) tussen Zwitserland en Italië. Dankzij een bijzonder gunstige ligging is sneeuwzekerheid gegarandeerd van november tot mei. Naast het ruime aanbod aan accommodaties en gastronomie vinden vakantiegangers hier een breed aanbod van activiteiten voor een vakantie in de sneeuw. Zo heeft Livigno 115 km aan pistes (waarvan 29 blauw, 37 rood en 6 zwart) en een diversiteit aan off-piste mogelijkheden. Met de vele restaurants, koffiebarretjes en cafés, proeven en ervaren gasten hier de traditionele Italiaanse keuken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.