Munch en Van Gogh samen te zien

Munch en Van Gogh zijn voor het eerst samen te zien in één tentoonstelling. Foto: Munch Museum/Van Gogh Museum.

Munch en Van Gogh zijn voor het eerst samen te zien in één tentoonstelling. Foto: Munch Museum/Van Gogh Museum.

Voor kunstliefhebbers komt er een bijzondere tentoonstelling aan. Twee van de grootste namen in de kunst komen samen in één expositie. De gezamenlijke tentoonstelling MUNCH | VAN GOGH opent in Oslo op 9 mei en zal hier drie maanden te zien zijn, waarna hij doorreist naar Amsterdam. De unieke samenwerking tussen het Munch Museum en het Van Gogh Museum brengt meer dan honderd kunstwerken samen, met iconische meesterwerken waaronder Munch De Schreeuw en Madonna en Van Gogh’s Sterrennacht over de Rhône.

Gelijkgestemden
MUNCH | VAN GOGH is een tentoonstelling over twee verwante kunstenaars, met een verzameling van ongeveer 70 schilderijen en 30 werken op papier. Hoewel dit de eerste keer is dat ze bij elkaar komen, is het geen verrassende samenwerking aangezien de twee vaak in één adem genoemd worden. Hun gelijkenissen worden in deze tentoonstelling benadrukt en de artistieke ambities van Edvard Munch (1863-1944) en Vincent van Gogh (1853-1890) tonen interessante parallellen. Ze staan bekend om hun emotioneel doordrongen schilderijen en tekeningen, hun persoonlijke en innovatieve stijl en hun gekwelde leven.

De tentoonstelling is te zien in het Munch Museum, Oslo, van 9 May 2015 tot 6 September 2015 en in het Van Gogh Museum, Amsterdam, van 25 September 2015 tot 17 January 2016. Voor meer informatie ga je naar de website.

Munch en Van Gogh samen te zien 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.