Nederlanders zelfs op vakantie zuinig

Tijdens de wintersport is de après ski bijna net zo belangrijk als het skiën zelf.

Ook op wintersport kijken Nederlanders waar ze kunnen besparen.

Je gaat op vakantie om even helemaal te ontspannen, dan zou je dus ook denken dat geld niet zo belangrijk is. Dit geldt niet voor de gemiddelde Nederlander. Bijna de helft (46%) neemt zijn eigen brood mee wanneer hij er een dagje op uit gaat. Dit blijkt uit onderzoek van ActiePagina.nl onder ruim duizend Nederlanders. Als we langer weggaan wordt er zelfs nog meer bespaard: 52% zegt zelf boodschappen te doen en te koken in plaats van een restaurant te bezoeken. Ook willen we van te voren graag een inschatting maken van de kosten van bijvoorbeeld een wintersportbestemming. Hier kan de Germknödel Index van Snowplaza.nl bij helpen.

Wintersport
Uit het onderzoek blijkt ook dat tachtig procent van de Nederlanders de afgelopen vijf jaar zich niet op de lange latten of het snowboard gewaagd heeft. De wintersport snoept een behoorlijk deel van het totale vakantiebudget op: gemiddeld wordt door 42% van de mensen die richting de sneeuw vertrekken een bedrag tussen de €500 en €1000 euro uitgegeven aan een wintersportvakantie. Tijdens de wintersport wordt bezuinigd door te kiezen voor een goedkoop vervoermiddel naar de bestemming (29%), te tanken in landen waar de benzine relatief goedkoop is (26%) en door skimateriaal te lenen of te huren in plaats van deze zelf aan te schaffen (23%).

Germknödel Index
Wintersportwebsite snowplaza.nl heeft, net als vorig seizoen, de prijzen van de Germknödel in de populairste skigebieden met elkaar vergeleken en de Germknödel Index 2015 samengesteld. Het goede nieuws: een hapje eten op de berg is deze winter nauwelijks duurder dan vorig jaar. In Lech am Arlberg betaal je nog steeds het meest voor de zoete wintersportsnack. De Germknödel is een populaire snack op de Oostenrijkse pistes. De ingrediënten en grootte van de knödel zijn eigenlijk altijd gelijk, waardoor deze wintersporthap goed met elkaar te vergelijkenen is. De Germknödel Index laat zien wat een Germknödel met vanillesaus kost in de hoogstgelegen pisterestaurants in 20 populaire skigebieden. De prijs van eten is vaak een goede indicator voor het prijsniveau van een wintersportvakantie.

De Germknödel Index geeft een indicatie van het prijsniveau van een wintersportbestemming.

De Germknödel Index geeft een indicatie van het prijsniveau van een wintersportbestemming.

Meer informatie vind je op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.