Nog één keer sterren kijken in Planetron Cinedome

De laatste sterrenkijkavonden van het Planteron zitten bijna vol, dus je moet er snel bij zijn.

De laatste sterrenkijkavonden van het Planteron zitten bijna vol, dus je moet er snel bij zijn.

Het Planetron Cinedome gaat sluiten, dus dat betekent ook het einde van de sterrenkijkavonden. De laatste geplande sterrenkijkavonden raken al snel volgeboekt, iedereen wil er voor een laatste keer bij zijn. Daarom heeft Planetron besloten om nog drie extra sterrenkijkavonden in de voorjaarsvakantie te organiseren (18, 24 en 26 februari) alvorens de deuren definitief sluiten. Tijdens het avondvullende programma van een sterrenkijkavond wordt je vermaakt met beelden en verhalen over sterren, planeten en ruimtevaart en bestaat bij helder weer de mogelijkheid om te kijken door de grootste optische telescoop van Nederland.

Sterrenkijkavond
De sterrenkijkavond begint met een live-planetariumvoorstelling in het ruimtetheater. Hierbij wordt de sterrenhemel van de bewuste avond geprojecteerd op het grote koepelscherm, en vertelt de astronoom over astronomie en ruimtevaart. Vervolgens is er een rondleiding naar de sterrenwacht van Planetron, waar de grootste telescoop van Nederland staat opgesteld. Bij helder weer bestaat aansluitend de mogelijkheid om zelf door deze grote telescoop te kijken. Er zal dan worden gekeken Jupiter. Met de telescoop zullen ook Galileïsche manen van Jupiter zichtbaar zijn. Dit zijn de 4 grootste manen van Jupiter, op 7 januari 1610 ontdekt door Galileo Galilei.
Mocht het echter bewolkt zijn, dan blijft de sterrenkijkavond een avondvullend programma. De jeugd wordt actief betrokken bij de avond, zowel in het theater als bij het kijken door de telescoop: zij krijgen een vragenformulier uitgereikt, waarmee een sterrenkijkmedaille kan worden verdiend.

De sterrenkijkavonden op 18, 24 en 26 februari beginnen om 20.00 uur. Planetron Cinedome is geopend vanaf 19.30 uur. Reserveren wordt aanbevolen en is mogelijk op de website (hier vind je ook meer informatie) of via 0521-593535.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.