Ontdek het Amsterdam van Rembrandt

Tijdens de rondvaart door Amsterdam kom je langs alle plekken die belangrijk waren in het leven van Rembrandt.

Tijdens de rondvaart door Amsterdam kom je langs alle plekken die belangrijk waren in het leven van Rembrandt.

Wil je alles weten over Rembrandt? Dan kun je nu een rondvaart en de nieuwe tentoonstelling in het Rijksmuseum ‘de Late Rembrandt’ met elkaar combineren. Vanaf 12 februari t/m 17 mei 2015 krijgen liefhebbers van kunst en cultuur de mogelijkheid om per rondvaart de plekken waar de allergrootste schilder van Nederland woonde en werkte te ontdekken. Gelijktijdig presenteert het Rijksmuseum de Late Rembrandt tentoonstelling, welke voor of na de vaart bezocht kan worden. Een bijzondere manier om de twee topattracties van Amsterdam te combineren met een blik in onze rijke kunstgeschiedenis

Rondvaart
De Rembrandtvaart is een 75 minuten durende rondvaart die je terugbrengt naar de late jaren van Rembrandt van Rijn (1652-1669). In deze periode maakte hij zijn meest onderscheidende, vernieuwende en intieme werk. Het Rijksmuseum verzorgt het audiocommentaar dat tijdens de vaart te horen is via het Personal Audio Systeem of via de Blue Boat app.

Late Rembrandt, de tentoonstelling
Gelijktijdig met de introductie van de Rembrandtvaart is in het Rijksmuseum de speciale Late Rembrandt tentoonstelling te bezoeken. Met deze tentoonstelling biedt het Rijksmuseum voor het eerst een groots overzicht van het late werk van Rembrandt. Meer dan 80 schilderijen, tekeningen en prenten tonen Rembrandt op het hoogtepunt van zijn immense talent. De Rembrandts zijn afkomstig uit vooraanstaande musea en particuliere collecties wereldwijd.

Prijs en boekingen
Een toegangskaart voor de Rembrandtvaart en een fast-lane ticket voor het Rijksmuseum (standaardcollectie) bedraagt € 33,50 (t/m 18 jaar € 8,50). Voor een toeslag van € 7,50 is de Late Rembrandt tentoonstelling te bezoeken (t/m 18 jaar gratis). Tickets zijn vanaf heden te koop via de website, hier vind je ook meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.