Ontdek Vaticaanstad met Nederlandse gids

Leer alles over Vaticaanstad met behulp van een Nederlandse gids.

Leer alles over Vaticaanstad met behulp van een Nederlandse gids.

Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat te wereld, midden in de stad Rome. Voor veel mensen is het wel een must-see tijdens een vakantie naar Italië. Maar reisgidsen kunnen je ook maar zoveel vertellen, voor een complete ervaring verken je de stad met een Nederlandse gids. Zo leer je meer over deze wereldberoemde staat.

Vaticaanstad
Op Vaticaan Heuvel, waar apostel Petrus ligt begraven, werd in de vierde eeuw de oude Sint Pietersbasiliek gebouwd. Dit is het hart van Vaticaanstad, de wereldberoemde en tevens kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Staatshoofd is de populaire, nederige Paus Franciscus. Bijzonder is dat hij het Vaticaanse gastenverblijf, Casa Santa Marta, als woonstee verkiest boven het Apostolisch Paleis. Hij vindt het prettiger om met andere mensen samen te leven dan relatief geïsoleerd.

Gids
Vaticaanstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en verdient zeker een bezoek als je in Rome bent. Boek een wandeling met een Nederlandse gids en je zult versteld staan van de historische impact van dit dwergstaatje. Groot voordeel van deze stadswandeling is dat de entreekaarten voor het bezichtigen van de Sint-Pieters Basiliek inclusief zijn en dat je daarmee dus ellenlange wachtrijen aan de kassa vermijdt. De gids begeleidt je door de Vaticaanse musea naar de Sixtijnse kapel met de fascinerende fresco´s van Michelangelo. En natuurlijk langs de pauselijke woningen.

3-daagse vliegreis naar Rome inclusief Vaticaanwandeling
Bezoek Rome en breng een bezoek aan Vaticaanstad. Een 3-daagse vliegreis vanaf € 283 p.p. (prijs gebaseerd op 2-persoons bezetting) boek je op Stedentrips.nl.

Meer informatie over aanvangstijden en boekingen vind je op de website. Uit eerbied voor het geloof is gepaste kleding verplicht.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.