Plan je kampeer- en fietsvakantie in Denemarken

Met de nieuwe app van vakantieland Denemarken kun je je fiets- en kampeervakantie plannen.

Met de nieuwe app van vakantieland Denemarken kun je je fiets- en kampeervakantie plannen.

Het plannen van een fietsvakantie kan een heel gedoe zijn, maar dat willen ze in Denemarken makkelijker maken. Ze komen nu met de nieuwe ‘Bike & Camp DK’ app voor je smartphone. De gratis app bevat onder informatie over campings langs 26 korte fietsroutes aan de Deense kust. Deze nieuwe Panorama fietsroutes in Denemarken vind je in de app, met bijbehorende kaart. Via de app, ook offline beschikbaar, kan je bijhouden welke afstanden zijn gefietst, bezienswaardigheden onderweg uploaden en campings langs de route opzoeken.

Panoramaroutes
De Panoramaroutes zijn 26 ‘rondjes’ op twee populaire langeafstandsroutes aan de Deense kust, namelijk de Noordzeeroute (zestien Panoramaroutes) in het westen en de internationale route Berlijn-Kopenhagen (tien Panoramaroutes) in het oosten van het eilandenrijk. De fietsroutes variëren in lengte van achttien tot vijftig kilometer en zijn ideaal voor mensen die graag tochtjes maken vanuit hun verblijfplaats, zoals één van de ruim 450 erkende campings in Denemarken. Zoals de naam al belooft, bevat elke route een plek met fraai uitzicht over zee of land. De Panoramaroutes werden vorig jaar geïntroduceerd en volgen elk een thema. Er zijn ook enkele kindvriendelijke routes.

De app
‘Bike & Camp’ is ontwikkeld door Everplaces in het kader van het EU-project ‘Powered by Cycling: Panorama’, dat tot doel heeft toeristen in Denemarken aangename fietsbelevenissen te bezorgen. Bij het fietstoerismeproject zijn onder andere VisitDenmark, de Deense Campingraad en diverse Deense regio’s betrokken. Het project wordt ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

De gratis app is in het Engels-Nederlands beschikbaar voor iOS onder de naam ‘Bike & Camp – Fietsvakantie in Denemarken’ en voor Android onder de naam ‘Bike & Camp DK’. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.