Politie Porsche te zien in Louwman Museum

Het Louwman Museum heeft de allereerste Porsche van de rijkspolitie verkregen.

Het Louwman Museum heeft de allereerste Porsche van de rijkspolitie verkregen.

Er was een tijd dat de rijkspolitie de snelwegen in de gaten hield met Porsches. Nu misschien niet meer voor te stellen, maar het was nodig om echte snelheidsduivels bij te kunnen houden. Het Louwman Museum is nu in het bezit van de allereerste Porsche die de Rijkspolitie in 1962 aanschafte voor toezicht op de snelwegen. Het museum in Den Haag heeft hiermee een bijzondere aankoop gedaan, want er zijn op dit moment nog maar drie exemplaren van het type 356B met speciale politie-uitrusting over.

Snelweg
De politie had de Porsches nodig om het aantal ernstige ongelukken op de snelwegen te verminderen. “Toentertijd gold er nog geen maximumsnelheid en vangrails ontbraken op de snelwegen. De snelle Porsches konden snelheidsduivels inhalen en tot stoppen dwingen”, aldus het Louwman Museum. “Met de lange leren jassen en de pothelmen boezemden politiemensen ontzag in.”

Louwman Museum
De basis voor het Louwman Museum werd in 1934 gelegd met de aanschaf van een toen twintig jaar oude Dodge, die nog steeds in het museum te zien is. De hele verzameling omvat inmiddels 230 antieke en klassieke automobielen. Daarbij zitten bijvoorbeeld sport- en raceauto’s, waarmee legendarische coureurs hebben deelgenomen aan diverse Grand Prix en aan races als Le Mans en Indianapolis. Verder de auto’s van bekende personen als Elvis Presley, Steve McQueen en sir Winston Churchill. Ook zijn er filmauto’s.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.