Thalys wil net zo snel wifi als trein zelf

Wifi aan boord is een kenmerk geworden voor Thalys.

Wifi aan boord is een kenmerk geworden voor Thalys.


Thalys reizigers moeten eind 2015 kunnen genieten van meer bandbreedte en sneller internet. Dat is de uitdaging van het Zweedse bedrijf Icomera, winnaar van een openbare aanbesteding voor de uitbreiding van de Wi-Fi service in Thalystreinen. Het doel van de samenwerking met de (volgens eigen zeggen) expert in mobiele- en internetverbindingen is snelle Wi-Fi verbinding bieden aan zoveel mogelijk reizigers. Thalys verbetert op deze manier de gebruikersmogelijkheden en zegt zo te anticiperen op steeds hogere eisen van reizigers. In het laatste kwartaal van 2015 wordt de verbeterde service ingevoerd en tegen het einde van dat jaar is die beschikbaar in alle 26 treinstellen.

De oplossing die Icomera biedt, is gebaseerd op de gepatenteerde SureWAN-technologie. Deze technologie waarborgt een kwalitatief hoogstaande Wi-Fi-beleving. Deze technologie is ontworpen om over de jaren heen een aantal bijkomende services te kunnen integreren. “De Wi-Fi in onze treinen is al bijna tien jaar zeer populair bij de reizigers en wordt nauwgezet gevolgd door onze concurrenten en partners. Het is in zekere zin een belangrijk kenmerk geworden van Thalys, net zoals de kwaliteit van onze catering en ons warm onthaal. In 2015 gaan we nog een stap verder. Klanten maken in hoge mate gebruik van mobiel internet en verwachten van ons innovatieve dienstverlening. De uitdaging voor Thalys is om ook morgen de norm te blijven bepalen en zoveel mogelijk reizigers daarvan te laten genieten”, aldus Agnès Ogier, CEO van Thalys.

Huidige Wi-Fi service
Op dit moment wordt de Wi-Fi-service aangeboden aan reizigers in Comfort 1 en aan reizigers in Comfort 2 die reizen met de tickets Semi-Flex, BtoB of ThePass. De service is daarnaast verkrijgbaar als optie voor reizigers in Comfort 2. In dat geval kost de verbinding €6,50 per uur of €13 voor het volledige traject (Amsterdam-Brussel 1u49, Amsterdam-Parijs 3u16 en Amsterdam- Lille Europe 2u40).

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.