Tivoli opent groot smørrebrød restaurant

Tivoli in Kopenhagen.

Tivoli in Kopenhagen.


Familiepark Tivoli in het hartje van Kopenhagen biedt vanaf 1 april 2015 de mogelijkheid klassiek Deens smørrebrød te eten in het nieuwe restaurant Fru Nimb. Het restaurant verrijst met uitzicht op Plænen, het grote centrale podium waarop de belangrijkste optredens plaatsvinden. Er is plaats voor ruim 300 gasten.
Het restaurant wordt een onderdeel van het bekende, al jarenlang bestaande Nimb, maar krijgt een andere, meer Scandinavische, inrichting. Het nieuwe restaurant wordt geleid door Jytte Støvlbæk, een autoriteit op het gebied van smørrebrød, die eerder heeft gewerkt voor de gerenommeerde restaurants Schønnemann en Lumskebugten. Schønnemann heeft een grote naam op het gebied van smørrebrød, geraffineerd vervaardigde open sandwiches.

“Tivoli behoort tot de grootste exploitanten van eetgelegenheden op één plek. Vorig jaar openden wij een restaurant buiten onze muren, nu openen wij een eetgelegenheid waar heel veel gasten en buitenlandse toeristen op hebben zitten wachten, namelijk een plek waar smørrebrød te koop is”, aldus directeur Lars Liebst van de belangrijkste uitgaansgelegenheid van de Deense hoofdstad.

Fru Nimb (‘Mevrouw Nimb’) is genoemd naar Louise Nimb, die vroeger het restaurant Divan 2 exploiteerde en later Nimb in Tivoli opende. Zij gaf meer dan 100 jaar geleden ‘Fru Nimbs’ kookboek uit, waaruit Jytte Støvlbæk nu nieuwe inspiratie wil halen. Tivoli gaat op 1 april open voor het nieuwe zomerseizoen, dat t/m 20 september duurt. Het beroemde Deense park dateert uit 1843, maar vernieuwt zich onophoudelijk zonder zijn karakter te verliezen. Tijdens Kerstmis en Halloween is Tivoli op zijn mooist, dan wordt het park thematisch aangekleed en kun je van speciale optredens en vuurwerk genieten.

Meer informatie: Tivoli A/S, Vesterbrogade 3, DK-1630 Kopenhagen V., T +45 3315 1001, info@tivoli.dk en www.tivoli.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl/kopenhagen

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.