Vakantiewens: Dromen van Dolfijnen

Ooit eens zwemmen met dolfijnen is een grote wens van veel mensen. Foto: Creative Commons

Ooit eens zwemmen met dolfijnen is een grote wens van veel mensen. Foto: Creative Commons


Dieren spelen een grote rol als Nederlanders hun vakantiebucketlist mogen samentellen, zo blijkt uit een onderzoek van reisorganisatie VakantieXperts. Bijna veertig procent van de in totaal 850 ondervraagden had als grootste wens ooit nog een keer met dolfijnen te zwemmen óf op safari te gaan (35%). Daarnaast gaf een kwart aan graag een keer te willen hondensleeën in de sneeuw. Risicovolle activiteiten zoals skydiven (5%), bergbeklimmen (4%) en bungeejumpen (3%), scoorden juist zeer laag om ooit te ervaren.

Gebrek aan geld blijkt echter voor meer dan de helft van de ondervraagden (51%) hèt beletsel te zijn om hun bucketlist daadwerkelijk te verwezenlijken, gevolg door te weinig tijd (13%). Eenzelfde percentage gaf aan, dat het ontbreken van een reisgenoot voor hen juist de grote ‘sta-in-de-weg’ is. Mocht echter een grote prijs in de loterij worden gewonnen, dan pakt zo’n 60% van de geïnterviewden onmiddellijk de koffer om de ultieme vakantie te beleven. Slechts acht procent gaf aan dit pas te doen als ze wisten dat ze nog een jaar te leven hadden. Bij de vraag welke stad absoluut bezocht moest worden, als er nog maar een jaar resteerde om te leven, scoorde New York veruit het hoogst (26%). In de lijst van wereldattracties die Nederlanders tenminste één keer in hun leven zouden willen zien, bevinden zich dan ook twee trekpleisters in de ‘Big Apple’: Times Square (28%) en het Vrijheidsbeeld (20%). Absolute koploper op deze bucketlist was echter het Australisch Koraalrif (40%), gevolgd door de Niagara Watervallen (32%).

VakantieXperts is een onafhankelijke reisbureauketen met 220 vestigingen verspreid over heel Nederland. VakantieXperts en D-reizen behoren beide tot de D-rt Groep.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.