Vijf redenen om nu naar Antwerpen te gaan


Lijstjes, we zijn er gek op. Hier vijf tips om je te helpen bij het kiezen van een bestemming voor een ‘weekendje weg’. Waarom Antwerpen gekozen?

1.) Opening bierbelevingscentrum De Koninck
In het voorjaar van 2015 zal de oudste stadsbrouwerij van Antwerpen, De Koninck, een bierbelevingscentrum openen. Op een authentieke, educatieve en interactieve wijze kun je er de rijke biercultuur en geschiedenis van de laatst overgebleven stadsbrouwerij beleven. Een fijn begin (of afsluiter) voor een rondje Antwerpen!

2.) Expo Dries van Noten
Bij iedere seizoenswisseling heeft kledingontwerper Dries van Noten een sprookjesachtige etalage in het Modepaleis. Vanaf 13 februari kun je meer van zijn werk bewonderen in het ModeMuseum. Aan de hand van verschillende thema’s geeft hij op een visuele wijze inzage in zijn werk, creatieproces en inspiratiebronnen. Compleet met kunst, mode, film en muziek.

3.) 450 jaar Stadhuis Antwerpen
Op 27 februari 2015 is het precies 450 jaar geleden dat het Stadhuis voor het eerst in gebruik werd genomen. In dit feestjaar kun je tentoonstellingen bezoeken en aan rondleidingen deelnemen, waarbij je het 15e eeuwse pand van kelder tot zolder leert kennen. En in de weekenden kun je er koffie drinken. Tijd voor een feestje!

4.) Upcoming Borgerhout
Borgerhout is momenteel de meest upcoming wijk van Antwerpen en ligt tussen Diamant, Zurenborg en Deurne. Het is de kleurrijkste van Antwerpen met een volkse en creatieve sfeer. Het multiculturele karakter van de wijk trekt jonge koppels, kunstenaars en gezinnen aan. De nieuwe hippe tentjes schieten er dan ook als paddenstoelen uit de grond.

5.) Gratis 100% Antwerpen
Antwerpen is dé modestad bij uitstek. Maar heeft ook een rijke culturele achtergrond en is de perfecte plek voor culinaire hoogstandjes. Een stad waar je elke keer wat nieuws ontdekt, of je er nu voor de eerste of de zoveelste keer bent. Geen wonder dat Antwerpen ‘all time favourite is’ van vele reizigers. Daarom, als ode aan de stad, een speciale 100% actie: wie vanaf 1 maart 2015 een 100% stedengids naar keuze koopt, krijgt de reisgids 100% Antwerpen t.w.v. € 14,95 er gratis bij.

Lees ook de reportage die Elkedagvakantie.nl zelf eerder maakte van een bezoek aan Antwerpen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.