Wat doen in weekend 14 en 15 februari?

Valentijnsdag 2015.

Valentijnsdag 2015.


Alaaf! Het is het carnavalsweekend komende zaterdag en zondag. Op dat gebied is dus heel veel te doen en iedereen kan met een beetje googelen dat wel in eigen omgeving vinden. Bovendien begint in een deel van Nederland de voorjaarsvakantie komend weekend. En het is natuurlijk Valentijnsdag. Om u te helpen hier onze tips voor het weekend van 14 en 15 februari 2015:

 1. DIERENTUIN – Op 14 februari – Valentijnsdag – krijgen bruidsparen in Dierenpark Emmen de unieke mogelijkheid hun trouwbelofte ‘over’ te doen.
 2. PIANOLAMUSEUM – Het Pianola Museum in Amsterdam heeft twee concerten in het weekend van Valentijnsdag. Zaterdag 14 februari presenteert filmpianist Yvo Verschoor een filmprogramma met stomme films uit de periode 1895 tot 1930. Dit was precies de bloeitijd van de pianola. Deze keer Film en pianola stille romantiek.
 3. GREBBELINIE – Op zondag 15 februari houdt het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, een publieksfietstocht. Deelnemers fietsen over de Grebbeliniedijk en door Hoogland-West weer terug. De natuurgidsen van het IVN vertellen over natuur, waterzuivering, dijkaanleg en geschiedenis. De start is op de parkeerplaats achter de vuurtorenflat, Balladelaan, 3813 CB Amersfoort.
 4. EFTELING – Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er verschillende activiteiten in de Efteling. Speciaal tijdens de voorjaarsvakantie zet de Efteling de gloednieuwe Tiësto Aquanura show in. Van 14 februari t/m 1 maart kunnen bezoekers zelfs deel uitmaken van deze dance versie van de grootste fonteinenshow van Europa.
 5. VALENTIJNWANDELING – Wie eens iets anders met zijn geliefde zou willen doen ter gelegenheid van Valentijnsdag kan in Zwaag meedoen met een Valentijnswandeltocht, waarbij je ook een slotje krijgt dat je gezamenlijk onderweg ergens kan bevestigen.
 6. SLIPJACHT – Jachtvereniging Soestijk houdt zaterdag 14 februari weer de jaarlijkse slipjacht Woudenberg Scherpenzeel. Het begint om 13.00 uur bij Partycentrum Schimmel aan de Stationsweg Oost 243 in Woudenberg. Van daaruit is het vertrek van de ruiters te paard en de honden. Het is de 33e keer dat de slipjacht wordt gehouden.
 7. CARNAVAL – Zes dagen carnaval in Sittard en Geleen, met a.s. zondag de grote optocht.
 8. VALENTIJNSTAART – Menno de Koning, winnaar van ‘Heel Holland Bakt 2014’, keurt Valentijnstaarten in Sassenheim.
 9. IJSLANDERS – Wandel met de boswachters mee en ga op zoek naar de in het wild levende paarden van Nationaal Park Veluwezoom. De IJslandse paarden in Nationaal Park Veluwezoom zorgen ervoor dat de hei open blijft en zorgen ook voor de nodige variatie in de bossen van dit natuurgebied.
 10. PLANTERON – Het Planetron Cinedome in Drenthe gaat sluiten, dus dat betekent ook het einde van de sterrenkijkavonden. De laatste geplande sterrenkijkavonden raken al snel volgeboekt, iedereen wil er voor een laatste keer bij zijn. Daarom heeft Planetron besloten om nog drie extra sterrenkijkavonden in de voorjaarsvakantie te organiseren (18, 24 en 26 februari) alvorens de deuren definitief sluiten.
 11. TOP 10 PER STAD – Deze lijstjes hebben ‘eeuwigheidswaarde’: De ANWB maakte een top 10 van attracties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.