Wat doen in weekend 28 feb + 1 maart ?

Acteurs laten je griezelen in de Amsterdam Dungeon.

Acteurs laten je griezelen in de Amsterdam Dungeon.


Woesj en alweer een maand voorbij. Hierbij ons beknopte overzicht van wat je kunt doen in het weekend van 28 februari en 1 maart 2015.

  1. SPROKKELMARKT – In en rond het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek wordt zaterdag 28 februari tussen 10.00 en 16.00 uur de Sprokkelmarkt gehouden. Bezoekers kunnen allerlei lekkere (boeren)hapjes bij elkaar sprokkelen, zoals balkenbrij, gebakken bloedworst met een stukje appel, zelfgemaakte advocaat en meer tongstrelende producten uit oma’s keuken. Ook zijn er recepten met ‘vergeten’ groenten en vleesgerechten.
  2. BOSPAARDEN – Stichting De Menacademie organiseert voor zaterdag 28 februari een clinic boomslepen met paarden in Smeerling, bij Onstwedde. De clinic wordt gehouden in samenwerking met Natuurmonumenten. Kijkers zijn vanaf 12.00 uur welkom bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.
  3. LIJKENPIKKERS – Tot en met 1 maart 2015 staat The Amsterdam Dungeon in het thema van Grafrovers ook wel lijkenpikkers. Deze dieven verdienen hun geld met het opgraven van lichamen. Speciaal voor dit thema zijn extra acteurs en attributen ingezet, waaronder grafkisten en acteurs die met lijkzakken rondslepen.
  4. CARAVANBEURS – Op 27 februari tot en met 1 maart opent Evenementenhal Gorinchem de deuren voor de bezoekers van Caravan & Camper Beurs Gorinchem. De beurs vindt dit jaar al voor de vierde keer plaats en blijft ieder jaar groeien.
  5. PASAR MALAM – In hal 7 van de RAI in Amsterdam is van zaterdag 21 februari tot en met zondag 1 maart een pasar malam. Zo treden in de RAI de beste artiesten op, zijn er batikmodeshows en kookdemonstraties en kan de bezoeker aanschuiven bij meer dan tien kwaliteitsrestaurants uit onder andere Indonesië, Thailand, Suriname en Japan.
  6. BEVRIJDING – Roermond en Roerdalen herdenken op 28 februari en 1 maart dat beide plaatsen 70 jaar geleden bevrijd werden van de Duitse bezetter. Zo worden op zaterdag 28 februari in de ECI allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder een grote fototentoonstelling. Ook wordt materiaal uit de Tweede Wereldoorlog tentoon gesteld.
  7. TUINBEURS – Van 26 februari t/m 1 maart 2015 worden de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch omgetoverd tot een groene oase tijdens TuinIdee. Bezoekers kunnen tijdens dit tuinevent ontdekken wat er mogelijk is op het gebied van tuinen.
  8. WIELRENNEN & TAFELTENNIS – Misschien een wat rare combinatie, maar wie van deze twee sporten houdt kan zijn hart ophalen dit weekend met één rit, namelijk die naar Zwolle. Daar wordt de ‘Ster van Zwolle’ verreden en in het Landstede Sportcentrum in die zelfde plaats wordt het NK Tafeltennis gehouden.
  9. TUNNELCONCERT – Vers Vermaak organiseert in samenwerking met Hoog Catharijne de allereerste editie van Stekker in de Tunnel! Op 28 februari gaan de poorten van de tunnel tussen 23.00 en 08.00 uur open voor publiek. De locatie is: de expeditietunnel, de ruggengraat van één van de drukste winkelcentra van Nederland, en die geeft deze eerste editie toegang aan maximaal 2500 bezoekers die een nacht lang kunnen genieten van deze 120 meter lange betonnen concertzaal.
  10. HUISHOUDBEURS – En het is het slotweekend van de (inmiddels 70e) Huishoudbeurs in Amsterdam.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.