Wat doen in weekend van 21 en 22 februari?

Op allerlei manieren is er aandacht voor de Elfstedentocht van 1985 dit weekend. Foto: YouTube/NOS

Op allerlei manieren is er aandacht voor de Elfstedentocht van 1985 dit weekend. Foto: YouTube/NOS


Hier onder onze beknopte top 10 van wat je kunt doen in het weekend van 21 en 22 februari 2015:

 1. HUISHOUDBEURS – Dit weekend opent de jaarlijkse Huishoudbeurs. “Vier met ons de 70ste editie van de Huishoudbeurs van 21 februari t/m 1 maart in Amsterdam RAI. Samen met je vriendin(nen) beleef je het gezelligste dagje uit met o.a. fashionshows, spetterende optredens en creatieve workshops”, zo schrijft de organisatie.
 2. BLUESFESTIVAL – Op vrijdag 20 en zaterdag 21 februari 2015 vindt in Delft het grootste indoor bluesfestival van Nederland plaats. In 31 lokaties zal een record aantal van 60 geplande concerten plaatsvinden. Zoals elk jaar is de toegang voor het De Koninck Bluesfestival gratis.
 3. FRIESLAND – It Fryske Gea houdt zondag 22 februari een winterexcursie onder leiding van een gids door natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen. De gids vertelt over wintergasten en trekvogels en wijst de deelnemers op de bijzondere natuurwaarden van dit uitgestrekte moerasgebied.
 4. FAMILIEPARK – Expeditie Nienoord is een interactieve avonturenroute, geschikt voor jong en oud. Vol met spannende hindernissen, interessante weetjes, doolhoven en sluiproutes. Hiermee is Familiepark Nienoord nu twee keer zo groot geworden. Het landgoed ligt centraal in Noord-Nederland op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Gelegen aan de A7 10 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Het park is in de winter alleen op zondag geopend van 11.00-17.00 uur.
 5. ELFSTEDENTOCHT – Met zijn fotoproject 11 x 11 maakte Boudewijn Boer een alternatieve Elfstedentocht, die uitmondde in een boek en een tentoonstelling in het Fries Museum in Leeuwarden. De tentoonstelling is van 21 februari tot en met 29 maart te zien in het Fries Museum. Overigens is ter gelegenheid van het feit dat het 30 jaar geleden weer lang sinds tijden een Elfstedentocht gehouden werd een bijzonder uitzending te zien: De 13 uur-durende uitzending van Studio Sport over de Elfstedentocht 1985 wordt op 21 februari in zijn geheel opnieuw uitgezonden.
 6. Elkedagvakantie.nl schreef ooit over het Elfstedenmuseum.

 7. EINSTEIN – De Leidse kunstenaar Harm Kamerlingh Onnes (1893-1985) heeft in de jaren twintig befaamde geleerden geportretteerd die bij zijn oom, de Nobelprijswinnaar Heike Kamerlingh Onnes, over de vloer kwamen. Onder hen was Albert Einstein. Een selectie is van 21 februari tot en met 26 april te zien in Museum Boerhaave in Leiden.
 8. UITKIJKTOREN – Het voorjaar nadert en dat is ook te zien vanaf de uitkijktoren in Park Sonsbeek bij Arnhem. Op zondag 22 februari tussen 14.00 en 16,00 uur kunnen bezoekers weer eens de wenteltrap van 140 treden beklimmen. De toegang tot de Belvédère kost 1 euro.
 9. GEVANGENISMUSEUM – In de voorjaarsvakantie is er voor groot en klein weer van alles te doen en te beleven in het Gevangenismuseum in Drenthe. Zo kunnen kinderen bajesknijpers maken, of kan men een criminele wandeling. De knutselmiddag is op zondag 22 februari.
 10. GITAARBEURS – De jaarlijkse gitaarbeurs in Groesbeek heeft steeds meer gitaarbouwers als standhouder en de kwaliteitsgitaren kunnen op zondag 22 februari in zaal De Mallemolen in Groesbeek worden bewonderd en beluisterd. Er zijn ook gebruikte en “vintage” gitaren, versterkers, effecten, randapparatuur.
 11. DANCEFAIR – Dancefair vindt op 21 en 22 februari plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Dancefair is al jaren het educatieve event voor dj’s en producers. Met meer dan 5000 bezoekers en meer dan 200 seminars en workshops die te volgen zijn, wordt Dancefair beschouwd als hét grootste educatieve elektronische muziekevenement wereldwijd.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.