Wat doen in weekend van 7 en 8 februari?

Beeld van een Chinees feest. Foto: Creative Commons

Beeld van een Chinees feest. Foto: Creative Commons


Het belooft een cultureel weekend te worden, tenminste als je de top 11 hier onder overziet. Het is ook het moment van het jaar waarop er allerlei carnavalsactiviteiten zijn, zoals de optocht in Westervoort. Met enig zoeken zijn er nog wel meer carnavals-evenementen te vinden. Hieronder onze selectie voor het weekend van 7 en 8 februari 2015:

 1. DWDD MUSEUM – TV-programma De Wereld Draait Door heeft in het Allard Pierson Museum aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam het DWDD Pop Up Museum geopend. 10 vaste tafelgasten, waaronder Marc-Marie Huybrechts, Jan Mulder en Halina Reijn hebben een deel van het museum ingericht met werk uit depots van de 10 grote musea in Nederland. De tentoonstelling loopt van 30 januari tot en met 25 mei.
 2. LEGO – Op zaterdag 7 februari vindt de Benelux-finale van robotwedstrijd First Lego League plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Zo’n 500 kinderen van 9 tot 16 jaar gaan daar de strijd met elkaar aan met een zelf ontworpen robot. In de voorrondes van de First Lego League hebben dit jaar bijna 5000 kinderen meegedaan in Nederland en Vlaanderen. De beste 50 teams zijn doorgestroomd naar de finale.
 3. ESKIMO – NOMAD organiseert ook dit jaar weer een Fandag (eerder was dit de Fabrieksverkoop). Op zaterdag 7 februari krijg je niet alleen veel korting op verschillende NOMAD producten, er zijn ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je slapen als een Eskimo of de bergbeklimmer-ervaring opdoen in Zevenaar.
 4. KARTEN – Karten voor het goede doel: Om de stichting van Miguel “MH17 Dreams can come true” te ondersteunen, organiseert Kartcentrum Lelystad op zaterdag 7 februari een twee uursrace met huurkarts. De aanvang van de race is om 14.00uur. Inschrijfgeld is € 175,- per team, waarvan de helft naar de stichting “MH17 Dreams can come true” gaat.
 5. CHINA LIGHT – Van zaterdag 7 februari tot en met zondag 1 maart 2015 houdt Koninklijke Burgers’ Zoo in Rheden dagelijks van 18.00 tot 21.00 uur een kleurrijk lichtevenement: China Light. China Light biedt elke avond vanaf 18.00 uur een ontdekkingstocht door een fantasierijke wereld met dieren en planten.
 6. VAN GOGH – Voor hun fotoproject ‘Gogh with the flow’ zoeken kunstenaars Wiesje Peels en Steffen Maas modellen. Iedereen kan langskomen en in de huid van Van Gogh kruipen en zich laten fotograferen. Het is de bedoeling dat je een object meeneemt dat je aan Van Gogh doet denken. De fotosessies vinden plaats op zaterdag 7 februari van 12.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 15 februari van 12.00 uur tot 17.00 uur in het atelier van de Van GoghGalerie aan de Elisabethlaan 1A in Zundert.
 7. WINTERSAFARI – Hoe komen dieren aan hun voedsel in de winter? Welke sporen laten ze na? Ga met de boswachter mee en ontdek het tijdens een stevige wandeling door de Leuvenumse bossen op zaterdag 7 februari van 11.00 tot 13.00 uur. Deelname kost € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet-leden.
 8. CARNAVAL – Zondag 8 februari 2015 is het weer zover. Dan rijdt een lange bonte carnavalsstoet door de straten van Westervoort, tijdens het carnaval tot Doldorp omgedoopt.
 9. DE RUYTER – Regisseur Roel Reiné gaat zondag 8 februari in bioscoop Eye in Amsterdam een bijzonder experiment doen. Hij gaat een vertoning van zijn nieuwe film Michiel de Ruyter live voorzien van commentaar.
 10. DEBUTANTENBAL – Hoe schrijf je een eerste boek? Hoe maak je redacteuren enthousiast? En hoe wordt je debuut een doorslaand succes? Voor iedereen met schrijversdromen vindt op 7 februari 2015 in Amsterdam het Debutantenbal plaats. Een avond vol programma’s over schrijverschap en het eerste boek. Gevestigde en recent gedebuteerde schrijvers delen hun ervaringen, uitgevers vertellen waar ze op letten en voor iedere bezoeker is er gratis schrijfadvies.
 11. BESTE BUREN – Op 8 februari 2015 gaat BesteBuren – het jaar waarin we Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking vieren – officieel van start in LantarenVenster, Rotterdam. Ter gelegenheid daarvan zijn er verschillende activiteiten

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.