Wintersporters kennen pisteregels niet

Met het skibewijs weet je wat de regels op de piste zijn.

Met het skibewijs weet je wat de regels op de piste zijn.

Het zal deze en volgende week erg druk zijn op de pistes en dat betekent dat je extra moet opletten. Toch is bijna een derde van de wintersporters niet bekend met de basisregels die op de skipiste worden gehanteerd. Dat blijkt uit online-onderzoek onder meer dan 100.000 Nederlanders. Hierdoor wordt het risico op ongelukken vergroot. Allianz Global Assistance probeert de bewustwording van deze regels te vergroten met een campagne, waarmee wintersporters interactief de basisregels kunnen leren.

Piste regels
“Het niet kennen van de basisregels op de piste kan onnodig ongelukken veroorzaken. Om wintersporters bewuster van deze regels te maken, heeft Allianz Global Assistance een campagne ontwikkeld. Daarmee kunnen wintersporters hun kennis van de regels op de piste vergroten. Als de meeste vragen goed worden beantwoord, ontvangt de deelnemer een Skibewijs en kan met kennis van de regels de piste op”, aldus Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance.

Vijf vragen
Om het Skibewijs te halen moet de deelnemer vijf vragen beantwoorden over gedrag op de piste. De vragen variëren in moeilijkheidsgraad. Zo weten maar liefst 87,3 procent van de deelnemers aan de test de vraag over Eerste Hulp verlenen op de piste goed te beantwoorden. De vraag over het terughalen van een verloren ski tijdens de afdaling was moeilijker en werd door 44,6 procent van de mensen fout beantwoord.

In één minuut een skibewijs

De online test is slechts binnen één minuut gemaakt. Het Skibewijs is geen rechtsgeldig document, maar een manier om de pisteregels onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse wintersporters.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.