Zelfs Zwitsers kiezen voor Oostenrijk

Oostenrijk is bij het populairste land voor een wintersportvakantie. Foto: Wintersporters.nl

Oostenrijk is bij het populairste land voor een wintersportvakantie. Foto: Wintersporters.nl

Oostenrijk is de populairste wintersportbestemming van dit moment. Niet alleen Nederlanders kiezen massaal voor een skivakantie in Oostenrijk, ook Zwitsers staan er allemaal op de piste. ‘Het toerisme in Zwitserland staat sinds de koerswijziging van de Zwitserse Frank zwaar onder druk’, aldus Arjen de Graaf van Wintersporters.nl. ‘Zelfs Zwitsers gaan tegenwoordig in Oostenrijk skiën. Maar liefst 56% van de Nederlandse skiërs en snowboarders gaat naar Oostenrijk voor hun sneeuwvakantie. Opvallend is ook de populariteit van de wintersportgebieden in het Duitse Sauerland, waar momenteel de sneeuwcondities prima zijn.

Top vier
Oostenrijk is hiermee het populairste vakantieland voor een wintersportreis, blijkt uit onderzoek van de wintersport website Wintersporters.nl op basis van boekingen en zoekgedrag op de site. Frankrijk is een goede tweede met 20% van de Nederlandse wintersportgangers. Italië zit het klassieke Alpenland Zwitserland op de hielen. Beide landen mogen zo’n 9% van de Nederlandse skiërs en snowboarders verwelkomen, waarbij Zwitserland momenteel te kampen heeft met een ongunstige wisselkoers.

Tirol populairste regio
Tirol is met ruime voorsprong de populairste regio in Oostenrijk, gevolgd door het Salzburgerland en Vorarlberg. Wintersporters vinden, in tegenstelling tot de eerste week van de kerstvakantie, momenteel in vrijwel alle skigebieden in de Alpen uitstekende condities. De meeste gebieden hebben de afgelopen weken een flink pak verse sneeuw gekregen. Wel wordt nadrukkelijk gewaarschuwd voor skiën en snowboarden buiten de pistes, vanwege het hoge lawinegevaar.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.