10 Stedentrips naar de gelukkigste steden

Aarhus in Denemarken is door National Geographic uitgeroepen tot één  van de tien 'gelukkigste steden' ter wereld.

Aarhus in Denemarken is door National Geographic uitgeroepen tot één van de tien ‘gelukkigste steden’ ter wereld.

Je hebt de stedentrips naar de bekende plaatsen, zoals Parijs, Rome en Londen. Maar als je deze steden allemaal al een keer gezien hebt is het tijd voor een ander soort stedentrip. Het Amerikaanse blad National Geographic heeft uitgezocht wat de tien gelukkigste steden ter wereld zijn. Hoewel de steden over de hele wereld verspreid liggen hebben ze een paar dingen met elkaar gemeen. Deze steden zijn een hechte gemeenschap en liggen stuk voor stuk in een mooie omgeving. Hieronder vind je de tien gelukkigste steden ter wereld.

Koh Samui, Thailand
Koh Samui is, na Phuket, één van de grootste eilanden van Thailand. Welvaart en de kwaliteit van het leven op Ko Samui is gestaag toegenomen met de recente toestroom van bezoekers. Toeristen worden aangetrokken door de mix van straatkraampjes, boeddhistische tempels, watervallen in de jungle, palmbomen en stranden.

San Sebastián, Spain
Spanje heeft meer te bieden naast Madrid en Barcelona. San Sebastián heeft met Michelin gewaardeerde restaurants, drie stranden en het Monte Igueldo pretpark dat uitzicht over de stad biedt. Dit belooft veel voor de bezoekende toerist. De stad beschikt ook over een state-of-the-art culinaire school en werd onlangs uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2016.

Auckland, Nieuw-Zeeland
Auckland aantrekkingskracht op haar 1,5 miljoen inwoners zit in verschillende zaken. Van goede restaurants en een bruisend nachtleven in de stad, tot de zwart-zand zeekusten, bossen en 48 vulkaankegels. De lokale bevolking geniet van een bloeiende economie, ruime groene parken en de openbare gezondheidszorg van Nieuw-Zeeland.

Madison, Wisconsin
Madison is een bestemming voor actievelingen. Ook de Locals blijven het hele jaar door actief in de hoofdstad van Wisconsin. Zo kun je gaan kajakken, langlaufen, en joggen langs aangelegde oevers. Je vindt er prairies, savannes, en 32 km aan wandelpaden.

Monterrey, Mexico
De hoofdstad van Nuevo Leon, Monterrey werd opgericht in 1579 als een Spaanse nederzetting. In deze industriële stad vinden bewoners hun sociale leven belangrijk en vind je een hechte gemeenschap. Ondanks het feit dat de stad geen grote toeristische trekpleister is zijn er toch een aantal bezienswaardigheden.

Kuala Lumpur, Maleisië
Kuala Lumpur betekent ruw vertaald “modderige samenloop van rivieren” in het Maleisisch. Dit komt omdat de Klang en Gombak rivieren samenkomen op de plek waar de stad gebouwd is. Inmiddels is de voormalige koloniale hoofdstad omgevormd tot een bloeiende, multicultureel, kosmopolitisch centrum, gedomineerd door de bekende Petronas Twin Towers wolkenkrabbers.

Gold Coast, Australië
Gekenmerkt door kilometers aan resorts en hotels is deze kuststad in Queensland is op eeuwigdurende vakantie. Er zijn voortdurend surfers aanwezig op de gouden stranden en golven doen niet onder aan beroemde plekken als de Spit en Rainbow Bay.

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Bekend staat bekend om het feit dat alles nieuw is. Van de weg tot de auto’s die erop rijden. De stad in de woestijn beschikt over ’s werelds enige “zeven-sterren” hotel, is de thuishaven van Emirates, en heeft het hoogste gebouw van de wereld van 828 m hoog, de Burj Khalifa. De stad beschikt ook over witte zandstranden, en een indoor skipiste.

San Jose, Californië
Biologische produceren bloeit in deze zonnige Californische stad ten zuidoosten van San Francisco Bay. Bewoners maken hun handen vuil in meer dan twee dozijn gemeenschappelijke tuinen, aangezien het warme klimaat ideaal is voor de landbouw. Ideaal voor iedereen die even rust wil van het drukke Los Angeles.

Aarhus, Denemarken
De tweede van Denemarken en een van de oudste steden van Scandinavië, en combineert een middeleeuwse oude stad met het moderne leven rond zijn grote natuurlijke haven. De stad wordt geroemd vanwege haar vele onderwijsinstellingen en welvarende status.

Voor meer informatie over de lijst ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.