70 jaar bevrijding gevierd met fotoroute

Je kan nu via foto's de bevrijding van Amsterdam bekijken.

Je kan nu via foto’s de bevrijding van Amsterdam bekijken.

Het is in mei 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en dat wordt op verschillende manieren herdacht. Ter gelegenheid van deze historische gebeurtenis heeft het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust – en Genocidestudies samen met Stichting Oneindig Noord-Holland een fotoroute door de binnenstad van Amsterdam ontwikkeld. In de fotoroute zijn twintig aansprekende foto’s van bekende plekken in de stad met een korte beschrijving opgenomen. De beelden tonen de Duitse aanwezigheid tijdens de bezetting, de blijdschap na de bevrijding en de vervolging van ‘foute’ Nederlanders direct na het einde van de Tweede Wereldoorlog.
De wandeling begint bij het Centraal Station en slingert via de Dam, Munt, Rembrandtplein, Leidseplein, Westelijke Grachtengordel weer terug naar het Damrak en het Stationsplein. De route heeft een lengte van 6 km.

De route is te lopen met behulp van een smart phone en vanaf 4 maart te downloaden via de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.