Australië populairste bestemming voor droomreis

Veel Nederlandse stellen dromen van een ultieme reis samen.

Veel Nederlandse stellen dromen van een ultieme reis samen.

Driekwart van de Nederlandse samenwonende stellen wil graag een droomreis maken. Australië is daarbij met 32 procent de populairste bestemming. Op plek twee staat Noord-Amerika met 26% en op plek drie staat Zuid-Amerika met 20%. Dat blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden onder 1000 samenwonende stellen. Een droomreis duurt langer dan een gemiddelde reis en de meeste samenwonende stellen (29%) zouden het liefst een maand op vakantie gaan. Daarna is de favoriete periode drie weken (21%) en 13% zou het liefst twee weken de biezen pakken. Elf procent van de respondenten zou zelfs zes maanden of langer op reis gaan.

Sabbatical/verlof
Niet iedereen heeft genoeg vakantiedagen bij zijn werkgever om een langere reis te maken. Meer dan de helft van de respondenten zou daarom graag een sabbatical (onbetaald verlof) opnemen om de droomreis te kunnen maken. Deze bereidheid neemt wel af naarmate men ouder wordt. In de leeftijdsgroep 18 tot 24 jaar zou 75% met onbetaald verlof gaan, bij de groep tussen 35 en 45 jaar is dit 44%. Mogelijk speelt het hebben van kinderen hierbij een rol.

Rustige activiteiten
De meeste stellen willen het rustig aan doen op hun droomreis. Bijna de helft van de ondervraagden noemt wandelen als favoriete activiteit. Op plek twee en drie staan minder alledaagse activiteiten. Zo gaf 39% aan graag te gaan snorkelen of duiken en 34% noemde een safari als droomactiviteit. De droomreis moet voornamelijk worden bekostigd met (opgespaard) vakantiegeld. Zes van de tien ondervraagden gaf dit aan. Daarnaast zou 30% geld opzij zetten, onder andere door te besparen op grote uitgaven. Kleinere groepen wachten op geld uit een externe bron, zoals een bijdrage van de ouders of een erfenis (beiden 3%).

Gepland op reis
Als er dan genoeg geld is voor de reis dan gaan Nederlands niet zonder een plan op reis. 69 procent vindt het prettig als de reis is georganiseerd. Dat blijkt uit onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover. Dus voordat de droomreis ondernomen wordt vinden Nederlanders het fijn als de reis, het transfer en het hotel geregeld zijn. Als ze toch behoefte hebben aan avontuur zoeken ze dat liever in activiteiten tijdens de vakantie. Toch gaan Nederlanders niet graag op een georganiseerde reis. 31 procent ziet dit niet zitten. Deze groep regelt liever zelf de reis en komt tijdens de vakantie ook het liefst geen andere Nederlanders tegen.

Vrouwen beter voorbereid
As de reis dan gemaakt gaat worden nemen vrouwen over het algemeen meer bagage mee dan mannen. Het blijkt uit onderzoek van aroundtheglobe.nl dat vrouwen nu eenmaal niet anders kunnen, omdat ze beter voorbereid op reis gaan. Vrouwen nemen meer mee voor een reis van vier weken. Van de vrouwen neemt 47 procent tot zeven setjes mee; van de mannen neemt 28 procent tot vijf setjes kleding mee. Mannen nemen tot de vijftien kilo bagage mee; vrouwen rond de twintig. Vrouwen (60%) bereiden de reis dan ook meer voor dan mannen (40%). Daarnaast denken vrouwen (61%) ook meer aan reisbenodigdheden als diareeremmer, paracetamol en DEET.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.