Cruise langs kunst in het Middellandse Zeegebied

Tijdens een cruise kun je ook genieten van kunst.

Tijdens een cruise kun je ook genieten van kunst.

Tijdens een cruise geniet je van de zee, maar wil je ook het beste van het land meemaken en daar horen musea natuurlijk bij. Cruisen met het nieuwste Costa Cruises schip Costa Diadema geeft je de kans om kunst te zien en musea in het Middellandse Zeegebied te bezoeken. Het schip zelf heeft een permanente collectie van zo’n 8000 kunstwerken aan boord, waarvan 190 originele. Met de Costa Diadema maak je een 7-daagse cruisevakantie langs de ‘fine fleur’ van het Middellandse Zeegebied. Het cruiseschip vaart langs de sprookjesachtige dorpen van Cinque Terre en meert aan bij de steden Barcelona, La Spezia (nabij Florence), Napels, Marseille en Palma de Mallorca. Hieronder 4 tips:

Culturele hotspot MuCEM in Marseille
Aan het feit dat Marseille Culturele hoofdstad van Europa in 2013 was, dankt Marseille het museum MuCEM, Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerrannée (museum voor Europese en mediterrane beschavingen). Geheel gewijd aan landen rondom de Middellandse Zee. Ook voor niet museumliefhebbers een aanrader, vanwege het imposante gebouw, de architectuur van Rudy Ricciotti en het aangename terras met zeezicht. Met wisselende tentoonstellingen.

Picasso en Museu de Cultures del Món in Barcelona
Bij een bezoek aan Barcelona mag het Picasso Museum Barcelona niet ontbreken. Dit drie verdiepingen tellende museum heeft een permanente collectie van zijn werken uit de periode 1890-1957. Combineer het met het zojuist geopende Museu de Cultures del Món, gehuisvest in de paleizen het Palau Nadal en het Palau Marquès de Llió, dezelfde locatie als het Picasso museum. Aanschouw zo’n 700 verzamelde objecten afkomstig uit de hele wereld die wereldculturen vertegenwoordigen.

Gerrit van Honthorst en andere Hollandse meesters in Florence
Florence is als bakermat van de Renaissance natuurlijk kunststad bij uitstek. Tot en met 24 mei 2015 is er een overzichtstentoonstelling van de Nederlandse schilder Gerrit van Honthorst, in Italië bekend als Gherardo delle Notti, in de Galleria degli Uffizi te zien. Zijn donkere, nachtelijke werken vielen zeer in de smaak bij De’Medici. Naast Honthorst zijn er andere Hollandse meesters te bewonderen.

Miró en Picasso in historisch Palma de Mallorca
Bij Mallorca denk je misschien niet direct aan kunst. Maar, wie goed kijkt ziet dat kunstwerken onlosmakelijk verbonden zijn met dit Baleareneiland. Veel beelden van Joan Miró die zo’n 40 jaar op het eiland werkte en woonde zijn rond de kathedraal van Mallorca te vinden. Het museum Es Baluard heeft een uitgebreide Miró-collectie, net als museum Palau March in het historische centrum van Palma. Hier hangen ook werken van Picasso en Dalí.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.