De leukste spelletjes voor op vakantie

Tijdens een avond om de camping of in de auto zijn er veel spelletjes die je kan spelen.

Tijdens een avond om de camping of in de auto zijn er veel spelletjes die je kan spelen.

Tijdens je vakantie heb je vaak tijd over waar je thuis misschien televisie zou kijken of met je telefoon in de weer zou zijn. Nou zijn die twee misschien een beetje gelimiteerd op je vakantiebestemming. Daarnaast is een vakantie natuurlijk de ideale tijd om de avonden gezellig samen door te brengen. En wat dacht je van alle momenten waarop je aan het wachten bent? Zo kunnen files, wachttijden op het vliegveld of overstappen best vervelend zijn. Met deze spelletjes kun je een avond vullen en het wachten minder vervelend maken.

Black stories
Black stories is niet voor lichtgevoelige mensen, maar wel heel vermakelijk. Bij dit spel draait het om raadsels die je moet oplossen. Dit zijn soms hele lugubere mysteries waar je het antwoord op moet vinden. Een raadsel is bijvoorbeeld: “Een man reed door de stad. Hij zette de radio aan en schoot zichzelf dood”. Het spel bestaat uit kaarten waar op de voorkant het raadsel staat en op de achterkant het antwoord. Je kiest een spelleider. Diegene leest het raadsel voor en kent het antwoord. Vervolgens moet je op het antwoord komen door vragen te stellen die beantwoord kunnen worden met ja en nee. Afhankelijk van het raadsel duurt een spel tussen de 20 min en één uur. Ideaal om te spelen in de file, je vergeet spontaan dat je naar allemaal stilstaande auto’s staat te kijken. Voor meer informatie ga je naar de website.

Trivia met een twist
I Know is een spel waarbij je gokken en kennis moet combineren. Het is wel handig om over een beetje algemene kennis te beschikken, anders is het spel niet leuk. Tijdens dit spel wordt er een vraag gesteld en moet je niet alleen inzetten op je eigen kennis maar ook op die van je medespelers. Je eigen inzet bepaald hoeveel hints je krijgt. Maar dan mag je nog een keer inzetten en dat is op de vraag of je medespeler het wel op niet goed gaat beantwoorden. Noem het trivia met een twist. Het leuke aan dit spel is dat je dus niet alleen je eigen kennis moet inschatten, maar ook die van anderen. Dit spel is prima te doen op een avond voor de caravan of in een vakantiehuisje. Voor meer informatie ga je naar de website.

Spelletjes printen
De meeste bordspellen zijn niet zo goed in de auto te spelen en/of heel duur. Hier is ook een oplossing voor die helemaal niets kost. Zo kun je bekende spelletjes als zeeslag, autobingo en boter kaas en eieren gewoon uitprinten. Hier heb je vooral onderweg met kinderen plezier van. Niets is zo vervelend als een lange autoreis waarbij iedereen zich uiteindelijk gaat vervelen. Als je van alle verschillende opties meerdere vellen uitprint kan die autorit ook nog leuk worden. Voor meer informatie ga je naar de website. Daarnaast zijn er ook verschillende spelletjes die je kunt spelen zonder dat je er iets voor nodig hebt, kijk voor tips eens op deze website.

Verder zijn er natuurlijk nog veel meer spellen, kijk hier voor een top 25.

0

One Response

  1. Kees

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.