Geniet samen van de laatste sneeuw

Wintersport in de lente kan heel romantisch zijn.

Wintersport in de lente kan heel romantisch zijn.

Als je geen kinderen hebt en dus geen rekening hoeft te houden met schoolvakanties, is dit de ideale tijd om op wintersport te gaan. Het is rustiger op de piste, door de langere dagen heb je meer tijd voor andere activiteiten dan skiën en het is nog een stuk goedkoper ook. Dus als je nog een romantisch weekje wil gaan wintersporten kun je dat nu doen. Het Frans Bureau voor Toerisme zet de meest romantische wintersportplaatsen op een rij.

Châtel
Châtel is een dorpje dat midden in het grootste internationale skigebied ter wereld ligt: Les Portes du Soleil. In het dorpje vind je geen hoogbouw, maar houten chaletjes en eeuwenoude kapelletjes. Vanuit Châtel ski je zo in Zwitserland en heb je 650 kilometer pistes tot je beschikking. En een aanrader voor na het skiën: een massage in het gloednieuwe spa- en wellnesscomplex Forme d’O.

Val d’Isère
De straatjes van Val d’Isère nodigen uit voor een romantische avondwandeling. Val d’Isère weet daarnaast romantiek en gezelligheid te combineren met een skigebied van 300 kilometer piste, Espace Killy. Après-skiën doe je in La Folie Douce, in de vorm van een drankje op het terras of dansen op de tafels.

Serre Chevalier
Van de 13 plaatsjes die in het skigebied van Serre Chevalier liggen, is Briançon het grootste. Dit stadje, dat al voor de Romeinse tijd bestond, is het hoogstgelegen stadje van Frankrijk en delen ervan staan op UNESCO’s lijst voor werelderfgoed. De 250 kilometer pistes liggen voornamelijk tussen de bomen en de dit jaar geopende picknickplaats nodigt uit voor een lunch met uitzicht over de bergen. En wist je dat je hier ook van de zonsopkomst kunt genieten nadat je met de pistenbully naar boven bent gebracht?

De leukste activiteiten
– Op plaatsen komen waar geen piste je kan brengen, samen met je geliefde in een slee, die getrokken wordt door husky’s. De prachtige natuur, de stilte die alleen onderbroken wordt door de poten van de husky’s en de belletjes aan de slee, jullie met zijn tweetjes onder een warme deken.
– Ook zo’n uitstap ver van de pistes: een sneeuwschoenwandeling met daarna een romantisch diner in een iglo of yurt.
– Niets zo romantisch als de zonsondergang, die in de bergen nog mooier is dan thuis. Van de zonsondergang genieten kan door een tocht op een sneeuwscooter te boeken: je ontdekt het skigebied van een hele andere kant, en terwijl de zon langzaam achter de bergen zakt.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.