Helmcamera maakt entree schade top 3

De helmcamera is dit jaar van plaats 9 naar plaats 3 gestegen in de schademeldingen top 10.

De helmcamera is dit jaar van plaats 9 naar plaats 3 gestegen in de schademeldingen top 10.

Het was deze wintersport opvallend hoeveel mensen met een helmcamera op de piste af gingen. Dit zorgt er automatisch voor dat er ook meer van die camera’s kapot gingen. De helmcamera verdringt daarmee dit jaar de smartphone uit de top 3 en stijgt van plaats 9 in 2014 naar plaats 3 in 2015. Daarbij komen bijna alle schademeldingen van helmcamera’s voort uit het verlies van een helmcamera na een valpartij. Naast bagageclaims krijgt de Europeesche vooral medische schademeldingen binnen na de wintersport. De top 10 kent weinig verschuivingen ten opzichte van vorig jaar. Alleen het aantal meldingen van armletsel is toegenomen.

Meeste ongevalsmeldingen uit Oostenrijk
De alarmcentrale van de Europeesche ontving dit wintersportseizoen de meeste meldingen uit favoriet wintersportland Oostenrijk. Tijdens de voorjaarsvakantie (14 februari tot en met 2 maart 2015) kwamen bij de alarmcentrale 1034 ongevalsmeldingen binnen; bijna 20% meer dan vorig jaar tijdens de voorjaarsvakantie.
Verdeeld over de landen laat dit het volgende beeld zien:

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal meldingen uit Oostenrijk, Zwitserland, Duisland, Italiëen Tsjechië gestegen. Opvallend is de stijging van het aantal meldingen uit Duitsland dat bijna verdubbeld is ten opzichte van 2014. Het aantal meldingen uit Frankrijk is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Bron: SOS International.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.