Hoe ziet de Big Ben er van binnen uit?


Hoewel de Big Ben een van de bekendste symbolen van Londen is kun je er als toerist geen bezoek aan brengen. De 96 meter hoge toren staat in het centrum van de wereldstad en vrijwel elke wereldburger zal je bij het zien van een plaatje kunnen zeggen waar hij staat. In deze video van een soort Klokhuis-programma, zoals wij dat kennen, krijgt een meisje de bijzondere kans om eens bovenin die bekende toren te kijken. Overigens gaat de klokkentoren, die oorspronkelijk St. Stephen’s Tower heette, maar in 2012 vanwege haar regeringsjubileum omgedoopt werd tot Elizabeth Tower, steeds schever staan. Door de vele werkzaamheden onder de grond in Londen neemt dit met 0,9 mm per jaar toe.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.