Ontdek de veelzijdigheid van IJsland

Ontdek de verschillende gezichten van IJsland tijdens een roadtrip.

Ontdek de verschillende gezichten van IJsland tijdens een roadtrip.

Je hebt het gevoel dat je heel Europa al een keer gezien hebt en je wil graag een wat anders, maar niet te ver weg? Dan kun je denken aan een vakantie naar IJsland. Dit land met veelzijdige landschappen heeft zoveel meer te bieden dan alleen de bekende Blue Lagoon. Ervaar het Noorderlicht, bezoek het meer Mývatn, ga walvissen spotten, maak een road-trip met je beste vrienden, bewonder de grootste gletsjers van Europa of geniet van het uitgaansleven in Reykjavik.

Must do’s in IJsland
Behalve de natuur bekijken, de enorme gletsjers bewonderen, vulkanen beklimmen en een werkende geiser bezoeken, zijn er nog andere dingen te doen in IJsland. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het meer Mývatn. Of bezoek het Landmannalaugar gebied, met gebergtes en warme rivieren waar je in kunt zwemmen. Dit is tevens de beste plek om het Noorderlicht te bewonderen. Ook is het leuk om in IJsland een auto te huren en een road-trip te maken. Road 1 is de belangrijkste snelweg van IJsland die je rond het hele land leidt. Nu kun je met eigen ogen het steeds veranderende landschap zien. Verder kunnen vissers en vogelspotters hun hart ophalen in IJsland. Er leven hier zeldzame vogelsoorten en je kan gaan vissen op een van de meren of op zee. En je kan gaan walvissen spotten, in de hoop zo’n reus in het echt te zien.

Wine & dine
Ook op culinair gebied loopt IJsland niet achter. Van hotdog kramen op straat tot visrestaurants, IJsland heeft het allemaal. Reykjavik is een goede locatie om de Noordelijke keuken te proeven. Je kan veel kwalitatief goede restaurants vinden in de hoofdstad van IJsland. Vooral de typisch IJslandse keuken is een aanrader, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van lokale producten zoals verse vis en wild.

Nationale feestdagen
Je kan ook een trip naar IJsland boeken tijdens één van de nationale feestdagen in dit land. Op 6 juni vindt bijvoorbeeld Fisherman’s Day plaats, dit is een feestdag waar de IJslandse vissers worden geëerd. Op deze dag worden er verschillende evenementen en spellen georganiseerd. De vissers mogen deze dag aan wal blijven om met hun familie te kunnen zijn. Op 17 juni wordt Independence Day gevierd en 24 juni vindt de Midsummer Night plaats. Deze nacht heeft volgens de IJslandse bevolking magische en mystieke krachten.

Je vliegt voor €99,- naar IJsland met de nationale low-coster WOW air. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.