Pasen haalt Umbrië uit haar winterslaap

Pasen wordt in Umbrië uitgebreid gevierd,

Pasen wordt in Umbrië uitgebreid gevierd,

De lente komt er weer bijna aan en dat betekent tijd voor stedentrips. Zo kun je met Pasen naar Italië. Pasen wordt in heel Umbrië uitgebreid gevierd met kerkdiensten, processies en folkloristische tradities. Wie Umbrië in deze tijd bezoekt kan naar plaatsen als Assisi, Orvieto en Bevagna.

Tradities en gewoonten
‘La Settimana Santa’, de heilige week voor Pasen, is een periode vol belangrijke gebeurtenissen in Umbrië. Op Palmzondag worden olijftakken gezegend en zie je bewoners met complete bossen takken, die de rest van het jaar in huis worden bewaard, naar de kerk togen.
Op Goede Vrijdag dragen de geestelijken in Bevagna, een klein middeleeuws dorpje nabij Montefalco, het kruis van Christus door de donkere straten tijdens de avonddienst, gevolgd door een stoet mensen met kaarslichtjes. Het is een schouwspel waarbij je je in de Middeleeuwen waant.
Pasen is absoluut één van de beste periodes van het jaar om Assisi te bezoeken. In de geboorteplaats van de Heilige Franciscus, één van de belangrijkste heiligen van de katholieke kerk en patroonheilige van Italië, wordt de wederopstanding van Christus gevierd. Zo wordt op Witte Donderdag het laatste avondmaal van Christus herdacht met een tocht langs kerken in de stad..

Paasmaaltijd
Pasen in Umbrië gaat niet voorbij zonder eten. De Umbrische mama’s besteden veel tijd aan de paasmaaltijd, die traditioneel bestaat uit gerechten met lamsvlees, pasta alla Norcina en Italiaans kaasbrood, de zogeheten ‘torta pasquale’. Ook de bekende ‘Colomba’, een cake in de vorm van een duif, en natuurlijk chocolade-eieren ontbreken niet. Op Paaszondag wordt er uitgebreid met de familie gegeten voordat men gezamenlijk naar de kerk gaat. Op Pasquetta, Tweede Paasdag, zijn ook de Italianen een dagje vrij en gaat men traditioneel op het platteland uitgebreid eten met vrienden en familie.

Ga voor meer informatie naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.