Shopping trip naar New York duur door euro

Je zult ergens in een Frans dorpje met je pas geld opnemen en later horen dat je je vakantiekosten terugkrijgt.

Een vakantie buiten de Eurozone is fors duurder geworden.

Je hebt al jaren de droom om naar New York te gaan en eindelijk de legendarische winkels met eigen ogen te zien (en natuurlijk leeg te kopen). Nu heb je genoeg gespaard om te gaan, toch kun je daar misschien beter even mee wachten. Reizen buiten de Eurozone is namelijk veel duurder geworden, omdat de euro in waarde is gedaald. Dit is goed voor de economie, maar voor vakantiegangers is dit minder nieuws.

Hotel
Zo berekende Nieuwsblad.be dat een hotel in New York je nu gemiddeld een kwart meer kost dan dat het een aantal maanden geleden deed. Zo koste een hotelkamer een half jaar geleden gemiddeld 1200 dollar, wat omgerekend 924 euro was. Nu is diezelfde hotelkamer al 1.140 euro, zo berekende de website.

Shoppen
Maar niet alleen overnachten is duurder geworden, ook winkelen zal je meer gaan kosten. Zo heeft NRC Q berekend onder andere wat je vorig jaar voor UGG’s en Macbooks betaalde en hoeveel dat nu is. Zo zijn UGG’s $155 dollar, wat nu omgerekend €131 euro is. Maar in mei 2014 betaalde je voor diezelfde schoenen nog €111. Dan denk je 20 euro, dat is niet zo veel. Andere producten verschillen echter veel meer in prijs. Zo kost een Macbook Pro $1889, dus €1585. Maar in mei vorig jaar betaalde je zo’n €200 minder voor dezelfde computer, namelijk €1349.

Een reis naar Amerika kan op dit moment dus duurder uitpakken dan dat het een jaar geleden gedaan zou hebben.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.