Singapore Girl krijgt een eigen wassenbeeld

Singapore Girl krijgt voor de tweede keer een wassenbeeld in Madame Tussauds Singapore.

Singapore Girl krijgt voor de tweede keer een wassenbeeld in Madame Tussauds Singapore.

Een van Singapore’s bekendste iconen heeft een eigen wassenbeeld gekregen. Madame Tussauds Singapore en Singapore Airlines komen samen met een beeld van Singapore Girl. Het beeld is gemodelleerd naar mevrouw Nur Surya Binte Mohamed Ambiah, een stewardess bij Singapore Airlines (SIA), die in 2007 bij de maatschappij is begonnen maar in 2011 is gestopt om een gezin te stichten en in 2012 terugkeerde bij SIA.

Icoon
“We zijn werkelijk verheugd een wassenbeeld van de Singapore Girl te hebben gecreëerd; zij is een internationaal icoon en de verwezelijking van elegantie en gastvrijheid. De Singapore Girl is wereldwijd bekend en vertegenwoordigt een toonaangevend Aziatisch merk. Aangezien we ernaar streven om het beste van Singapore te laten zien, willen wij de Singapore Girl graag in ons museum uitlichten” aldus mevrouw Sharon Wong, Marketing Manager, Madame Tussauds Singapore.

Singapore Girl
Dit is het tweede wassenbeeld van een Singapore Girl dat geproduceerd wordt door Madame Tussauds. Het eerste beeld was gemodelleerd naar mevrouw Lim Suet Kwee in 1993. Mevrouw Lim, die nu Assistant Manager for Crew Performance is, heeft een cruciale rol gespeeld in het selectieprocess voor het nieuwe beeld van de Singapore Girl. Verschillende factoren werden in acht genomen tijdens de selectieprocedure, waarbij het belangrijkste was dat zij de karakteristieken van de Singapore Girl moest belichamen, zoals de Aziatische elegantie, gastvrijheid en de toewijding om service te verlenen. Andere factoren waren houding en zelfverzekerdheid om zichzelf te presenteren.

Madame Tussauds
In september 2014 ontmoette het Madame Tussauds team Surya voor een acht uur durende sessie om maten op te nemen, foto’s te maken, handmallen te maken, haarmonsters af te nemen, oogkleur vast te leggen en het uniform over te dragen. Er zijn ongeveer 500 nauwkeurige metingen genomen van het lichaam en gezicht. Mevrouw Lim was tijdens de bijeenkomst ook aanwezig om Surya te begeleiden, op basis van haar eigen ervaring uit het verleden. Het beeld is in Londen gecreëerd en het heeft drie maanden geduurd om het te voltooien. Het wassenbeeld van Surya draagt de SIA sarong kebaya stewardessen uniform die door SIA is geschonken.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.