Stedentrip Düsseldorf voor vintage-liefhebbers

Tijdens een stedentrip naar Düsseldorf kun je shoppen beter hoog op je to-do list hebben staan.

Tijdens een stedentrip naar Düsseldorf kun je shoppen beter hoog op je to-do list hebben staan.

Tijdens een stedentrip wil je natuurlijk veel van de stad zien, maar een beetje shoppen is ook altijd leuk. Als je klaar bent met alle grote ketens die je in elke stad vindt, dan kun je vintage gaan winkelen in Düsseldorf. De stad heeft veel kleine alternatieve boetiekjes waar je nog door de eigenaar zelf geholpen wordt, rariteitenwinkels, tweedehandswinkels, vintage locaties, koffieshops en restaurants. Een divers winkelaanbod vind je met name in de wijken Bilk, Flingern, Medienhafen, Friedrichstad en Derendorf.

Altstad
Ook in het kloppend hart van Düsseldorf vind je natuurlijk kekke shops. Een trip down Memory Lane kan door de bakken met langspeelplaten door te spitten in de oudste platenzaak van Düsseldorf – Hitsville. Ze verkopen er CD’s en LP’s van Beatles tot en met Zappa en Kraftwerk tot en met Toten Hosen. Het interieur dateert ook uit de langspeelplaat era.

Unterbilk
In de wijk Unterbilk is het lekker struinen in veel aparte winkeltjes. Op de schappen van designwinkel null:zwo:elf ligt voornamelijk kleding van jonge ontwerpers en nieuwe labels. Ze verkopen er ook tassen, speelgoed, boeken, zonnebrillen en meer. Iets verderop in deze straat vind je Romantiklabor – door het tijdschrift Living & Architecture uitgeroepen tot een van de leukste winkels in Duitsland – ieder item en voorwerp in de winkel is handgemaakt.

Flingern
Hét adres in de wijk Flingern, is de Ackerstrasse en de zijstraten. Een populaire winkel is Lieblingsstücke die sinds oktober 2005 gerund wordt door Susanne Weipert. Ze verkoopt uitsluitend tweedehands dameskleding.

Een paar deuren verderop word je ontvangen door Christiane Koch die haar winkel Elementarteilchen runt. Ook zij biedt betaalbare tweedehandskleding, handtassen, en accessoires vanaf de jaren 50 tot 80, geïmporteerd uit de Verenigde Staten. Voor een impressie van de kleding ga naar de button ‘Galerie’ op haar website.

Personal shopper
Kom je er zelf helemaal niet meer uit, dan kun je een personal shopper boeken. Ze brengt je niet alleen langs een groot aantal winkels, je krijgt advies qua kleur, stijl en modetrends. Duur is 2 uur, het kost 140 euro voor 2 personen en kan per uur verlengd worden. Tevens kan een personal-shopper-hotelarrangement geboekt worden.

Een overzicht van het alternatieve winkelaanbod vind je in de brochure ‘Places to be’; download de brochure via de website, hier vind je ook meer informatie..

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.