Zuid-Tirol staat in het teken van wijn

In Zuid-Tirol kun je wintersport en wijnproeven  combineren.

In Zuid-Tirol kun je wintersport en wijnproeven combineren.

Wijnliefhebbers kunnen deze maand hun hart ophalen in Zuid-Tirol. Je kan er namelijk niet alleen skiën in Südtirol. In deze regio in het noorden van Italië worden in maart namelijk twee wijnevenementen georganiseerd. Van woensdag 4 maart tot en met zaterdag 7 maart is het tijd voor een wijnproeverij tijdens de Bolzano Wine Tasting. Wintersporten en wijn drinken kan op zondag 29 maart. Wintersporters kunnen op die dag van berghut naar berghut skiën om tijdens de Wine Skisafari te genieten van Zuid-Tiroolse wijnen op 2.000 meter hoogte.

Bolzano Wine Tasting
De jaarlijkse wijnproeverij in Bolzano staat dit jaar voor de 93ste keer voor de deur. Vanaf woensdag 4 maart tot en met zaterdag 7 maart zijn wijnliefhebbers uitgenodigd om te proeven van een selectie van wijnen die deze regio te bieden heeft. Het evenement wordt geopend met een gala diner, waar de wijnen worden geserveerd met gerechten gemaakt met lokale ingrediënten. De daaropvolgende dagen komen wijnproducenten uit heel Zuid-Tirol naar Bolzano om hun wijnen te presenteren. Kijk hier voor meer informatie over de Bolzano Wine Tasting

Wine Skisafari
Wat is er nu fijner dan skiën te combineren met een glas wijn? Op zondag 29 maart kunnen liefhebbers van zowel wintersport als wijn meedoen met de Wine Skisafari, ook wel “Dé dl vin” genoemd in het Ladinisch. Tijdens deze safari ski je van berghut naar berghut om verschillende wijnen te proeven. Op 2.000 meter hoogte staan rode, witte en bruisende wijnen uit Zuid-Tirol voor je klaar. De berghutten die mee doen zijn: Club Moritzino, Bioch, I Tablà en Piz Arlara. Kijk hier voor meer informatie over de Wine Skisafari

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.