Top 5 must have gadgets voor op vakantie

Steeds meer mensen kiezen voor een luxere variant van het bekende backpacken: 'flashbacken'.

Tijdens je vakantie wil je je mobiele apparaten kunnen opladen en beschermen tegen water en vuil.

De kunst van inpakken is alles meenemen wat je nodig hebt, maar ook weer niet overpakken. Het is namelijk jammer als je de helft van de inhoud van je koffer helemaal niet gebruikt op vakantie. En vervolgens toch denken ‘had ik dat maar meegenomen’. Alle technologie die we hebben maakt ons leven een stuk makkelijker. Maar wat zijn de beste gadgets om in je koffer te hebben voor een zorgeloze vakantie? Hieronder vind je een top 5 met handige gadgets:

1. Acculader op zonne-energie
We kunnen niet meer zonder onze telefoon/iPad/e-reader/camera op vakantie. En al die apparaten hebben stroom nodig, laat dat nou iets zijn wat nog wel moeilijk te vinden kan zijn op je bestemming (zeker als je in een tent overnacht). Hiervoor is de PowerBag uitgevonden. Je kan hem vastmaken aan je tent, fiets of rugtas. Dit zonnepaneel begint dan direct met het opladen van de portable batterij. Zo kun je naast genieten van de natuur ook je telefoon opladen. De opgeslagen energie werkt als batterij en je kan dan waar en wanneer bijna alle mobiele apparaten opladen. De powerbag is te krijgen vanaf €59,-. Voor meer informatie ga je naar de website.

2. Waterfilter pen
Onze eerste levensbehoefte is water. Zonder water komen we gewoon niet heel erg ver. Het kan zijn dat je tijdens het backpacken of verre reis op een plek komt waar je het water niet helemaal vertrouwd. Dan kun je terugvallen op de waterfilter pen. De SteriPEN Traveler past in een waterflesje en reinigt het water door middel van UV licht. Je steekt het apparaatje in je flesje, activeert hem en roert door het water heen. Na iets meer dan een halve minuut heb je een halve liter schoon water en na anderhalve minuut heb je één liter drinkwater. Je hebt een SteriPen voor $49.95 (omgerekend €46,-). Ga voor meer informatie naar de website.

3. De Knee Defender
Iedereen die wel eens gevlogen heeft kent het wel: Zit je net lekker drukt degene voor je de stoel naar achter waardoor alles van je plankje valt en je helemaal opgesloten zit. In het vervolg hoef je daar niet meer mee te leren leven door de ‘Knee Defender’. Dit hulpstuk voor in het vliegtuig is geboren uit deze frustratie en zorgt ervoor dat je je eigen beenruimte kan beschermen. De ‘Knee Defender’ bestaat uit twee grijze opzetstukjes. Deze kun je vastmaken aan de steunen van het opvouwbare plankje. Door deze clips op de steunen te doen kan de stoel voor je veel minder ver naar achter buigen. Hoewel een erg handig hulpmiddel is het ook onderwerp van veel discussie. Je hebt je eigen ‘Knee Defender’ voor €15,-. Voor meer informatie ga je naar de website.

4. Waterdichte smartphone hoesjes
Onze mobiele telefoon is ook onze camera en dat betekent dat je overal foto’s wil maken, ook onder water en bij het zwembad. Nu wil het dat smartphones over het algemeen niet zo heel goed tegen water kunnen. Tenzij je een waterdichte smartphone hebt moet je hem dus beschermen tegen nattigheid. Hiervoor heb je verschillende soorten hoesjes. Zo heeft LifeProof waterdichte beschermhoezen voor de iPhone. Niet alleen waterdicht, maar ook stof- en schokbestendig. Dus ideaal voor een actieve vakantie. Ook voor Samsung zijn er opties om je telefoon te beschermen. Zo heb je een etui waar je je telefoon in kan doen. De waterbestendige beschermhoes beschermt je smartphone tegen zand, water, stof en krassen

5. Selfie stick
De selfie is hier om te blijven, ook op vakantie maken we nog steeds graag selfies. Alleen willen we dan wel graag zelf, maar ook met de omgeving op de foto. Daarnaast mogen onze reisgenoten er ook nog wel bij op. Hiervoor is je eigen arm tragisch genoeg te kort. Maar niet getreurd ook daar is een oplossing voor gevonden: de Selfie stick. Nu denk je daar gaat toch niemand mee lopen? Nou op wintersport afgelopen voorjaarsvakantie waren ze de hit op de piste. Logisch ook want de stick past in je broekzak en je hebt hem zo uitgeschoven. Positie bepalen is iets moeilijker, maar zodra je er wat handigheid in hebt krijg je alles in één foto. Dus geneer je niet, want een vakantie is toch veel leuker als je de perfecte selfie te delen hebt op instagram. Bovendien heb je zo’n stick al voor ongeveer €10,-. Voor mer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.