Top 5 alternatieve stedentrips

Voor een stedentrip naar een historische stad kun je naar het Belgische Brugge.

Voor een stedentrip naar een historische stad kun je naar het Belgische Brugge.

De zon schijnt en de lente is in aantocht. Dan gaat de volgende stedentrip toch wel kriebelen, want de lente is de ideale periode om een stad te ontdekken. Het is nog niet zo druk en de temperaturen zijn nog niet zo hoog dat je eigenlijk geen zin meer hebt om iets te doen. Daarnaast is de zomervakantie nog ver weg en je moet toch iets hebben om naar uit te kijken. Maar misschien wil je dit jaar eens wat anders doen dan de gebruikelijke uitstapjes naar Parijs, Berlijn en Londen. Daarom vind je hieronder vijf stedentrips die wat buiten de gebaande paden treden.

1. Boedapest
Als je de Donau volgt kom je vanzelf in Boedapest uit. De rivier splijt de stad letterlijk in tweeën. Aan de ene kant van de rivier heb je het vlakke Pest en aan de andere kant heb je het heuvelachtige Boeda. De stad bestaat dus uit twee delen. Tijdens een stedentrip kun je je er goed vermaken. Zo is er het in het oog springende parlementsgebouw. Daarnaast wordt er jaarlijks een van de grootste festivals van Europa gehouden. Sziget is ook per dag te bezoeken en zeker de moeite waard. En je kunt natuurlijk goed eten, uitgaan en shoppen in de Hongaarse hoofdstad. Hoewel de attracties soms ver uit elkaar liggen is alles goed te bereiken met het openbaar vervoer. Voor meer informatie ga je naar de website.

2. Edinburgh
Als je op zoek bent naar een culturele stedentrip dan kun je denken aan het Schotse Edinburgh. De stad heeft veel historische gebouwen waardoor je alleen al een dag kan uitrekken voor een wandeling door de stad. Je kan bijvoorbeeld de Royal Mile lopen, van Edinburgh Castle boven op de rots, door de hoofdstraten naar Holyrood Palace, de officiële residentie van de Britse vorst in Schotland. Hoewel je natuurlijk niet naar Schotland gaat voor het mooie weer is er genoeg te doen als het weer eens regent. Zo zijn er veel musea en theaters en kun je er winkelen, niet onbelangrijk voor een citytrip. Voor meer informatie ga je naar de website.

3. Sevilla
Een stedentrip naar Spanje heeft meestal Madrid of Barcelona als bestemming, maar de vierde stad van Spanje mag er ook zijn. Sevilla heeft mooi weer het hele jaar door en er is genoeg te doen. De stad is een mix van Oosterse en Spaanse cultuur, dat zie je voornamelijk terug in de architectuur. Sevilla heeft het grootste historische centrum van Europa, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro zich bevinden. De stad wordt gezien als de geboorteplaats van de Flamenco. Geniet van tapas, cultuur en het mooie weer tijdens een stedentrip in Sevilla. Voor meer informatie ga je naar de website.

4. München
Ook onze buren hebben genoeg leuke steden om een keer voor een weekend te bezoeken. Heb je Berlijn inmiddels wel gezien? Dan kun je eens denken aan een trip naar München. Naast de hele bekende voetbalclub is er veel te zien en te doen in de Duitse stad. Bijkomend voordeel is dat, in tegenstelling tot veel andere steden, de bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. Geen lange ritten in de metro dus. Dan heb je meer tijd om de Schwanthalerhöhe te ontdekken, waar je goed kan shoppen bij de vele speciale winkeltjes. De voornaamste musea van de stad vind je in het zogenaamde Kunstareal. Hier kun je, als je kunstliefhebber bent, niet aan voorbij gaan. Voor meer informatie ga je naar de website.

5. Brugge
Ook voor de laatste stedentrip in dit lijstje hoef je niet ver te rijden. Belgie heeft veel te bieden op het gebied van korte vakanties. Zo zijn er veel historische steden te bezoeken. Brugge, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is hier een van. Het hele historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een Belgische stad dus natuurlijk is er goed bier te vinden. De reien, de geschiedenis, de archeologische vondsten, maar ook de winkelstraten zorgen ervoor dat je je er prima een weekend kan vermaken. En dat op 2,5 uur rijden van Utrecht. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.