Tour vergelijkt Zeeland met Mont St-Michel

Zeeuwse zoenen voor tourbaas Christian Prudhomme en ex-topwielrenners Bernard Hinault en Joop Zoetemelk. De zoenen luiden de start in van een campagne die Zeeland op een nieuwe manier moet presenteren onder de noemer 'Wat anders'. 'Kust anders' is een van de eerste activatiemomenten van de campagne.

Zeeuwse zoenen voor tourbaas Christian Prudhomme. De zoenen luiden de start in van een campagne die Zeeland op een nieuwe manier moet presenteren onder de noemer ‘Wat anders’. ‘Kust anders’ is een van de eerste activatiemomenten van de campagne.

Over honderd dagen mag de winnaar van de Touretappe van Utrecht naar Neeltje Jans zich laten kussen door Zeeuwse meisjes. Tourbaas Christian Prudhomme had dat geluk nu al. Met zoenen luidden hij en twee Zeeuwsen de start in van een campagne die Zeeland op een nieuwe manier moet presenteren. ‘Wat anders’ is het concept dat de provincie op de kaart moet zetten.

Gedeputeerde Ben de Reu, Provincie Zeeland: “Na veel inspanning is het ons gelukt de Tour de France naar Zeeland te halen. Daar zijn we ontzettend trots op. Dat biedt kansen om Zeeland te presenteren aan een groot publiek. We willen dat aangrijpen om een nieuwe campagne te introduceren. We laten mensen zien en beleven wat Zeeland anders maakt. Neem het vlakke land, de zee. Het fietst anders, het finisht anders. De streekgerechten smaken anders, het ruikt hier anders. De komende periode geven we hier via verschillende uitingen en acties invulling aan.

“Niet alleen Prudhomme nam kussen in ontvangst, ook ex-topwielrenners Bernard Hinault en Joop Zoetemelk maakten kennis met de zeeuwse zoenen. Het is een voorproefje van wat de tourkaravaan in Zeeland te wachten staat: in Zeeland ‘proeft’ alles net even anders. Dat willen we de heer Prudhomme, wielrenners, toeristen en geïnteresseerden 5 juli, maar ook daarna telkens laten ervaren. Iedereen is van harte welkom in Zeeland!“

Wind en spektakel
Christian Prudhomme: “In Zeeland ervaren we vast en zeker een prachtige race met een finish ‘in zee’ op Neeltje Jans. Ik vergelijk het een beetje met de Mont Saint-Michel. Het prachtige kustlandschap past perfect bij de ambities van de Tour de France een aantrekkelijk en uitdagend parcours te realiseren. De mensen in Zeeland zijn gepassioneerd over fietsen, het zit in hun DNA . De vaak winderige kustlijn biedt perfecte omstandigheden voor een spectaculaire koers. De renners moeten waakzaam zijn voor de wind, omdat die het peloton kan breken.”

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.