Tweede huis steeds populairder

Steeds meer mensen kiezen voor een tweede huis als investering.

Steeds meer mensen kiezen voor een tweede huis als investering.

Een eigen vakantiehuis is voor veel mensen wel een droom en voor inspiratie kun je naar de Second Home International beurs. De afgelopen twee jaar neemt de animo voor een tweede woning van voornamelijk geïnteresseerden tussen 35 en 65 jaar weer toe. Zo blijkt uit onderzoeksgegevens van de organisator van de beurs Second Home International en Mondi, de belangenorganisatie. Opvallend is, dat de interesse niet alleen uit gaat naar landen met een aangenaam klimaat en waar de zon zich veelvuldig laat zien. Ook Nederland en Oostenrijk behoren tot populaire locaties.

Recreatiewoningen
Een van de conclusies uit een rapport van de NVM is dat de vraag naar recreatiewoningen voor de komende vijf jaar omvangrijk zal zijn. Als een kwart van de huishoudens die momenteel zeker zijn over de aanschaf ook daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf, kan dit jaarlijks tot circa 3.500 transacties leiden. Dat is bijna een verdubbeling van het gemiddelde aantal transacties per jaar als vergelijking over een periode van de afgelopen tien jaar.

Alternatief voor de spaarrekening
Doordat de hypotheekrente historisch laag staat, zijn er nog gunstigere mogelijkheden voor de financiering van het tweede verblijf. Beleggen in stenen biedt nog steeds een prima toekomstperspectief met de kanttekening dat het hier om investering op lange termijn gaat. Een tweede woning kan ook een prima vastgoedbelegging zijn als het doel is om deze woning te verhuren. Belangrijk om te weten dat de verhuurbaarheid in grote mate afhankelijk is van de locatie, de bereikbaarheid en de voorzieningen in de (directe) omgeving. Rendementen tussen vijf en zeven procent op jaarbasis zijn realistisch, maar daarbij hoort een uitgekiend verhuurplan van een gerenommeerde verhuurorganisatie.

Beurs
Tijdens de beursdagen worden doorlopend lezingen en presentaties verzorgd door deskundigen, actief voor gerenommeerde organisaties. De seminars geven je informatie over de verschillende situaties. Ieder land heeft zijn eigen wet- en regelgeving. Deze kan zelfs per regio anders zijn. De rol en functie van de notaris in het buitenland kan wezenlijk verschillen met de situatie zoals in Nederland. Denk onder andere aan de fiscale en juridische aspecten die van belang zijn bij aankoop en het bezit van vastgoed in het buitenland.

Informatie
Locatie Second Home International: Jaarbeurs Utrecht Hal 1, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht.
Openingstijden: Vrijdag 13 maart van 11:00 tot 17:00
Zaterdag 14 maart van 11:00 tot 17:00
Zondag 15 maart van 11:00 tot 17:00
De toegangsprijs per persoon is 15 euro, toegang voor kinderen onder de 12 jaar is gratis. Bij voorregistratie via de website ontvangt je 5 euro korting en betaalt je 10 euro per persoon (maximaal 2 personen per kaart).

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.