Yogareizen de trend van 2015

Tijdens een yogareis krijg je de kans om te ontspannen op de mooiste plekken ter wereld.

Tijdens een yogareis krijg je de kans om te ontspannen op de mooiste plekken ter wereld.

We willen allemaal gezonder leven, dat zie je overal in terug. Zo is biologisch eten hip, wil iedereen speltbrood en is mindfulness steeds belangrijker. Niet heel gek dus dat die trend nu ook terug te vinden is in een ander belangrijk deel van ons leven: vakantie. Google maar eens ‘yogareizen’ en kijk hoeveel hits je krijg. Laat ik het vast verklappen, het zijn er veel. Je kan yoga beoefenen in Frankrijk, Turkije, Marokko, Thailand en ongeveer elk ander land ter wereld. Tijdens een yogareis ga je niet alleen ontspannen, je leert ook meer over jezelf. Dit past bij een andere vakantietrend, namelijk dat zelfontdekking een doel op zich kan zijn tijdens een vakantie.

Ontspannen
Door ons drukke dagelijkse leven is het moeilijk om ontspanning te vinden en alles even los te laten. Dit terwijl je dat eigenlijk wel nodig hebt. Als je het gevoel hebt dat je hier last van hebt, dan kan een yogareis voor jou een uitkomst zijn. Tijdens zo’n reis ga je vooral veel yoga beoefenen. Meestal zoeken ze een stille plek uit, waardoor je de kans krijgt om echt naar binnen te keren. Deze stilte geeft je de mogelijkheid om naar je innerlijke stem te luisteren. Daarnaast zijn deze reizen vaak in combinatie met bijvoorbeeld detoxen of meditatie. Zo ga je als het goed is lichamelijk en geestelijk verfrist naar huis.

Verschillende reizen
Er zijn echt heel veel yogareizen waar je uit kan kiezen, dus voordat je verstrikt raakt in het aanbod kun je voor jezelf vaststellen wat je graag wil bereiken tijdens je vakantie. Vervolgens kies je de yogareis die daar het beste bij past. Dan heb je ook de grootste kans dat je dat stukje ontspanning lang na je vakantie vol kan houden. Zo kun je bijvoorbeeld naar Ibiza, dat toch bekend staat als het eiland van yogi’s en bohemians. Hier heb je een week lang naast yoga ook tijd voor jezelf. Zo kun je luieren aan het zwembad, wandelen in de omgeving, het eiland verkennen of paardrijden. Daarnaast kun je gaan detoxen aan de zuidkust van Portugal in de Algarve. Naast Yoga aan de kust eet je ook heel gezond, dus een opfrisbeurt voor lichaam en geest. Dit is slechts nog een kleine greep uit de aangeboden reizen.

Happy Soul Travel
Als dit soort reizen je wel aanspreken dan zou je eens kunnen kijken bij het reisbureau Happy Soul Travel. Zij organiseren allerlei reizen waarbij zelfontdekking en ontspanning centraal staan. Wil je rustig je leven overdenken? Of voel je dat je tegen een burn-out aanzit en wil je dat voorkomen? Dan kan hun reisaanbod je helpen. Zij organiseren onder andere yogareizen, detoxweken en ayurvedakuren. Voor iedereen die behoefte heeft aan rust en stilte is er dus wel een reis te vinden.

Kijk voor het aanbod eens op de website, of ga zelf op onderzoek uit.

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.