Zoek de stilte op tijdens een weekendje weg

Tijdens een stilteweekend kun je veel over jezelf leren.

Tijdens een stilteweekend kun je veel over jezelf leren.

Veel mensen gaan op vakantie om iets van de wereld te zien en nieuwe dingen te ontdekken. Maar je kan je vakantie ook gebruiken om meer over jezelf te leren. Zo kun je meedoen aan een stilteweekend. Tijdens een stilteweekend is het de bedoeling dat je voornamelijk stil ben, zoals de naam al doet vermoeden. Dit geeft je de kans om nieuwe inzichten op te doen en zo weer fris aan een nieuwe werkweek te beginnen. En als je geen heel weekend over hebt, dan kun je ook eens denken aan een stiltedag. Het leuke aan deze retraites is dat ze vaak op leuke en bijzondere locaties plaatsvinden, zoals in kloosters of midden in de natuur. Hieronder vind je verschillende locaties die, allemaal op hun eigen manier, een stilteweekend aanbieden:

“De Ruimte” – Vierhouten
Tijdens een weekend met Simone Awhina krijg je de mogelijkheid om gewoon even niets te hoeven doen. Het weekend bestaat uit muziek van de gastvrouw, een klankconcert, stiltewandelingen, tijd voor jezelf, biologische maaltijden, de natuur en begeleiding van Yme en Simone. Verder is het ook mogelijk om nog extra sessies bij te boeken. Voor een weekend betaal je € 245,00 per persoon. Dit is incl. 2 overnachtingen, koffie/thee, ontbijt, lunch & diner. Voor meer informatie ga je naar de website.

Hoeve Rott – Zuid Limburg
Het weekend in Zuid Limburg staat in het teken van zelfontdekking. Je krijgt twee dagen lang de mogelijkheid tot individuele gesprekken, meditaties en bezinningswandelingen. Er is ook ruimte in het programma om via een persoonlijke opdracht te werken aan je thema. Maar het is wel allemaal onder het motto ‘Niets hoeft en alles mag’. Daarnaast kun je nog extra massages boeken om het weekend extra ontspannend te maken. De prijs is € 295 dit is inclusief 2 overnachtingen op een eigen kamer, alle maaltijden, koffie, thee en gevitaliseerd water (exclusief overige drankjes). Voor meer informatie ga je naar de website.

Conferentiecentrum Samaya – Werkhoven
Deze stilte week is voor iedereen die behoefte heeft aan onder andere meer groei, verdieping en vreugde. Je bent vijf dagen in stilte in de natuur en kan zo tot rust komen. Tijdens deze dagen doe je onder andere aan yoga en meditatie, ga je wandelen en is er ruimte om zelf invulling te geven aan je dag. Zo kun je hout hakken, boetseren, mandala’s inkleuren of gemasseerd worden. Kosten: €600 (waarvan €460,- voor maaltijden en verblijf)
 incl. 4 overnachtingen, vegetarisch en zoveel mogelijk biologische maaltijden, koffie/thee, materialen, schoonmaak en begeleiding. Voor meer informatie ga je naar de website.

Wil je meer weten over de ervaringen van andere mensen tijdens een stilteweekend of meer retraites vinden, kijk dan eens hier.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.