5x Kamperen bij de boer in Europa

Foto: Roter Hahn - Frieder Blickle.

Foto: Roter Hahn – Frieder Blickle.


Heb je deze zomer geen zin in een grote camping met entertainmentteam, disco en kleine plaatsen? Ga dan eens kamperen bij de boer. De populariteit van mini-campings en boerencampings groeit enorm. Het lijkt erop dat kampeerders steeds meer op zoek zijn naar kleinschalige campings met een bepaald soort gemoedelijkheid. Bijkomend voordeel is dat deze campings vaak op bijzondere locaties liggen waar je anders niet zo snel komt. En de kinderen hebben geen team nodig om zich te vermaken, want op de boerderij is altijd genoeg te doen. Nu vind je niet alleen in Nederland steeds meer van dit soort campings, ook de rest van Europa heeft de trend opgepikt.

1. Tirol
Als je de vakantieregio Zuid-Tirol wil ontdekken, dan kun je een ‘Toer de Boer’ maken. Dit is een rondreis langs de highlights van de regio, met verblijf op verschillende Roter Hahn vakantieboerderijen. Hop van boerderij naar boerderij en ontdek de highlights van de regio. De Roter Hahn vakantieboerderijen zijn een goede uitvalsbasis voor uitstapjes. Zo zijn er verschillende activiteiten: Van hoog gelegen wandelroutes en fietstochten door de boomgaarden tot een ritje te paard of een city trip naar een stad met Mediterrane sfeer. Of ga samen met de boer op pad en ontdek de verborgen schatten van de regio. Je hebt alle mogelijkheid om met het boerderijleven kennis te maken, de zelfgemaakte producten te proeven of te luieren bij de boerderij. Voor meer informatie ga je naar de website.

2. Oostenrijk
In Oostenrijk vind je maar een select aantal boerencampings, maar dat maakt een kampeervakantie naar een van deze minicampings juist wel weer bijzonder. Oostenrijk is een prima vakantiebestemming voor een actieve vakantie en daar kan je een boerencamping mooi als uitvalsbasis voor gebruiken. Zo kun je naar de gezinscamping Camping am Bauernhof van de Familie Mack aan de voet van het natuurpark Dobratsch. Deze camping ligt op 780 meter hoogte en geeft je het echte bergvakantie gevoel omringd door weides, bergen en bossen. Vanaf je kampeerplek kun je gaan wandelen, fietsen of een uitstapje maken in de omgeving. Ook kun je naar Naturcamping “Peterbauernhof”. Deze camping is het hele jaar open en biedt je ook nog extra activteiten als ezel-trektochten, ponyrijden en slapen in het hooi. Voor meer informatie ga je naar de website.

3. Spanje
Ook in Spanje kun je de rust van een boerderijcamping opzoeken, als alternatief op de drukte van de Costa Del Sol. Zo kun je naar de Minicamping El Zorro in Zarzalico. Dit is een Natuurcamping in Zuid-Spanje van met Nederlandse eigenaren. Deze camping ligt in de heuvels, op een van de uitlopers van de Sierra Nevada. Het natuurgebied is dan ook heel makkelijk te bereiken vanaf de camping. Er worden twee keer in de week wandelingen georganiseerd en een keer in de week wordt er een fietstocht gehouden. Daarnaast kun je in de omgeving goed paardrijden. Wil je iets minder ver rijden? Dan kun je naar de boerderijcamping Caserio San Marcial. De camping ligt op ca 950 meter hoogte in de Spaanse Pyreneeën. Voor natuurliefhebbers is er in de buurt genoeg te doen want je zit tussen het Nationaal Park van Ordesa en Monte Perdido en het Nationaal Park Posets en Maladeta in. Daarnaast kun je er met de auto rondtouren, bergwandelen, canyoning of rafting. Voor meer Spaanse campings ga je naar de website.

4. Nederland
Voor een boerderijvakantie hoef je Nederland niet uit, want daar hebben wij er zelf ook genoeg van. Voor kinderen is het natuurlijk leuk om te ontdekken wat er nou op een boerderij allemaal gedaan wordt. Zo leren ze ook meer over hun eigen eten en de herkomst van verschillende producten. Daarnaast kunnen ze op een actieve boerderij soms helpen en bijvoorbeeld meekijken met het melken van de koeien. Daarnaast kunnen de ouders lekker uitrusten op de camping, omdat de kinderen zichzelf wel kunnen vermaken. Ook in Nederland is er genoeg te doen vanaf de camping. Zo kun je natuurlijk wandelen en fietsen. Maar er zijn ook mogelijkheden om te gaan paardrijden, mountainbiken, zwemmen en winkelen. Voor een overzicht van alle boerderijcampings in Nederland ga je naar de website.

5. Frankrijk
Frankrijk is een van de favoriete vakantielanden van Nederlanders en dat is ook niet zo gek. Je vindt er lekker weer, goed eten, veel cultuur en een grote diversiteit aan accomodaties. Zo heeft Frankrijk ook genoeg boerderijcampings waar je een actieve vakantie kan vieren. Er is in Frankrijk ook veel natuur waar je kan gaan wandelen en fietsen. Denk daarbij aan nationale parken als Armorique, Grands Causses, Nationaal Park Cevennen en Verdon. Daarnaast zijn er veel rivieren waar je langs kan kamperen zoals de Seine, Loire, Rhône, Moezel, en de Rijn. Naast dit natuurschoon kent Frankrijk ook veel steden die je kan bezoeken als dag uitstapje. Daarbij kan je denken aan Parijs, maar ook veel kleinere steden zijn zeker een bezoek waard. En dan is er nog het product waar Frankrijk om bekend staat: wijn. Tijdens een tour door de omgeving kun je stoppen bij verschillende wijngaarden om eens een rondleiding te krijgen en te kijken hoe wijn gemaakt wordt. Voor een overzicht van boerderijcampings in Frankrijk ga je naar de website.

Kun hier geen camping vinden die bij je voorkeuren past? Kijk dan eens op deze website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.