Anthem of the Seas maakt eerste afvaart

De Anthem of the Seas is voorzien van allerlei noviteiten. Foto: AMCA/Royal Caribbean Nederland

De Anthem of the Seas is voorzien van allerlei noviteiten. Foto: AMCA/Royal Caribbean Nederland


Het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International, de Anthem of the Seas is deze week gedoopt tijdens een groot feest in het Engelse Southampton. De gasten zijn nu begonnen aan een achtdaagse zeereis naar drie Noord-Spaanse steden en hebben volop tijd om alle nieuwtjes en smart gadgets te testen.

“Bij aankomst in Southampton stonden we even raar te kijken”, zegt Hans Venhuizen, sales manager van AMCA / Royal Caribbean Nederland. “We waren al wat gewend met de roze beer op de Quantum of the SeasSM. Nu werden we welkom geheten door een gigantische giraffe met een zwemband om d’r middel”. Net als haar zusje de Quantum of the Seas behoort dit cruiseschip tot de slimste leerlingen van de klas. Het ontwerp team en de technici hebben haar vol gestopt met technische vernieuwingen, die je als passagier niet ziet, maar waar je wel veel voordeel van hebt.

Door de lancering van een eigen satelliet maak je hier kennis met een smart cruise. De check in verloopt super snel via een tablet. In minder dan 15 minuten ben je aan boord. Je kunt je bagage online volgen en je krijgt direct een bericht als je koffers bij de hut staan. De meeste passagiers hebben thuis de speciale iQ app al geïnstalleerd. In de hut ligt een WOW-horloge waarmee alle reserveringen en aankopen aan boord online worden geregistreerd. “Ook de reserveringen voor de zes restaurants van het Dynamic Dining Concept of de specialiteiten restaurants maak je zelf met je WOW-horloge en iQ app, aldus Venhuizen.

Feiten

  • Anthem of the Seas telt 18 dekken
  • Weegt ruim 167.000 bruto tonnage
  • Biedt plaats voor 4180 passagiers in 2090 hutten.
  • North Star is een bouwkundig wonder, een glazen capsule waar gasten tot bijna 100 meter boven het schip een 360 graden rondreis kunnen maken;
  • Two70°, een multifunctionele lounge/theater ruimte over meerdere verdiepingen met SeaPlex, de grootste indoor ruimte op zee met onder meer een basketbalveld, een vliegende trapeze en botsauto’s;
  • Ripcord by iFly, de tweede skydive ervaring op zee (de 1e is op de Quantum of the Seas);
  • Binnenhutten met een virtueel balkon;
  • Dynamic Dining en Dynamic Dining Classic, waarbij gasten bij de 1e optie kunnen kiezen uit de gratis restaurants op een tijdstip dat zij zelf kiezen of de Classic optie waarbij een vast tafelgezelschap, met ‘eigen’ ober op een vast tijdstip rolleert tussen de diverse restaurants.
  • Wekelijks wordt de Broadway Musical “We will Rock you” met de beste nummers van Queen aangeboden.
  • Speciaal voor Anthem of the Seas is de Robo Show ontworpen. Een drie dimensionale show waar artiesten en zes robots samen zorgen voor een bijzondere avond.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.