Avifauna betovert bezoek met Oosterse sfeer

Een van de nieuwe bewoners van pand.

Een van de nieuwe bewoners van pand.


Avifauna in Alphen aan de Rijn opent morgen, vrijdag 4 april, een combinatieverblijf met vogels en zoogdieren. Het in Oosterse sferen gebrachte verblijf wordt het nieuwe thuis voor een groep van 4 jonge rode panda’s die van nature uit het Himalaya hooggebergte afkomstig zijn. Ze leven er samen met Chinese vogels waaronder sierlijke mandarijn eenden, Lady Amherstfazanten en Mantsjoerijse kraanvogels. Twee panda’s afkomstig uit een Franse dierentuin betrekken vrijdag hun verblijf en de andere twee worden zaterdag uit Engeland verwacht.

Vorig jaar maakte het vogelpark voor het eerst een combinatie tussen vogels en zoogdieren met ringstaart maki’s. Dit was zo’n succes dat Avifauna besloot om in 2015 een combinatie te maken met de bedreigde rode panda’s. Hun Oosterse verblijf heeft naast een sfeervolle waterval en Chinees ornament ook veel Aziatische beplanting. Zo kan het verblijf de panda’s dagelijks voorzien van ruim een kilo verse bamboe.

Rode panda’s werden al door dierentuinen met zoogdieren samen gehouden, maar Avifauna is de eerste in Nederland die deze dieren combineert met vogels. De panda’s krijgen in hun verblijf onder andere gezelschap van de Chinese kraanvogel. Deze kraanvogel wordt beschouwd als één van de mooiste en sierlijkste Chinese vogels. De in het verre Oosten als heilig beschouwde vogel staat symbool voor geluk, liefde en trouw.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.