Betaalbare stedentrip naar New York

Betaalbaar naar New York is goed te doen, als je weet waar je moet zijn.

Betaalbaar naar New York is goed te doen, als je weet waar je moet zijn.

Een stedentrip naar New York staat op de bucketlist van veel reizigers, maar dat kan duur uitpakken. Wil je betaalbaar citytrippen naar New York? Het kan! NYC & Company zet de leukste en meest betaalbare ‘things to do’ op een rijtje in de 5 boroughs deze zomer. Van een wandeling over The High Line tot uitwaaien with a view op de gratis Staten Island Ferry, de beste theaterdeals en het bijwonen van TV opnames: New York biedt veel mogelijkheden voor een betaalbaar bezoek. Laat je inspireren door de nieuwe ‘Free in NYC’ gids en reis deze zomer on a budget naar NYC.

Musea
New York City staat bekend om de wereldberoemde attracties en musea. Minder bekend is dat veel bezienswaardigheden korting of gratis toegang bieden. The Bronx Museum of the Arts, Socrates Sculpture Park in Queens, Snug Harbour Cultural Center & Botanical Gardens in Staten Island zijn maar een paar van de culturele instellingen die het jaar rond gratis toegang bieden. Verschillende bezienswaardigheden openen de deuren op vaste dagen zonder toegang te hoeven te betalen, waaronder 9/11 Memorial Museum (gratis op dinsdag van 17.00 – 20.00 uur), Museum of Modern Art (gratis op vrijdag van 16.00 – 20.00 uur) en de New York Botanical Garden (gratis op woensdag).

Gratis tour
Dompel onder in de wijken van de stad en volg een gratis tour van een van de vele non-profit aanbieders langs highlights en onontdekte plekjes. New Yorkers laten je kennismaken met hun wijk door middel van verschillende neighborhood tours, aanraders zijn onder andere de Central Park Conservatory, het Grand Central Partnership en de Village Alliance.

Hotels
Een andere insider’s tip helpt besparen op je accommodatie. Op vaste dagen in de week en tijdens de eerste maanden van het jaar bieden hotels lagere kamerprijzen aan. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele feestdagen zoals Memorial Day, Independence Day en July 4. Ook op zondag – als het zakenreizen stil ligt – is het betaalbaar overnachten in de stad. Kijk voor meer informatie op de website.

Evenementen
Door het jaar heen worden in New York verschillende ‘money saving’ events georganiseerd; denk aan het populaire Restaurant Week, Broadway Week en Off-Broadway Week. Deze zomer staan er ook een aantal local events op de planning. Op 9 juni vindt het Museum Mile Festival plaats, Celebrate Brooklyn start in juni en duurt tot en met augustus en ook het Hong Kong Dragon Boat Festival op 8 en 9 augustus is een aanrader.

Kijk voor meer tips voor een betaalbaar bezoek aan NYC op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.