Bezoek de echte Ierse Game of Thrones set

Welke fan van de Game of Thrones serie wil nu niet de set met eigen ogen zien? Een groot deel van de populaire serie wordt opgenomen in Ierland en daar wil het land ook graag wat aandacht voor krijgen. Daarom beginnen ze (net als vorig jaar) met een speciale actie op het Game of Thrones toerisme tegemoet te komen. Daarom zie je de komende weken verschillende props uit de serie, waaronder drakeneieren en drieogige raven, verschijnen in het straatbeeld van Belfast en Nood-Ierland, als onderdeel van een nieuwe campagne van Tourism Ireland in samenwerking met HBO.

Props
Drieogige raven, replica’s van die uit Game of Thrones, zijn bovenop ouderwetse houten wegwijzers gesignaleerd, speciaal neergezet om de weg te wijzen naar een aantal van de locaties in Noord-Ierland waar de serie werd opgenomen. Nagemaakte drakeneieren werden tussen het fruit en groente gelegd in een marktkraam op de St George’s Market in Belfast. De eieren waren ’te koop’ voor bezoekers aan de markt voor de prijs van 125 Gold Dragons – het betaalmiddel uit Game of Thrones. Wat bezoekers niet wisten was dat een van de eieren op afstand bestuurbaar was en vervolgens begon rond te ratelen en wiebelen.
Op de diverse locaties werden foto’s en filmpjes gemaakt van de props. Deze zullen door Tourism Ireland worden gebruikt voor de promotie bij zo’n 100 miljoen fans van Game of Thrones over de hele wereld.

Seizoen 5
De campagne valt expres samen met de terugkeer van het langverwachte vijfde seizoen van Game of Thrones, en wordt door Tourism Ireland gelanceerd op Facebook en Twitter in Groot Brittannië, de VS, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland en Scandinavië. Het doel is opnieuw om mee te liften op het ongelofelijke succes van het merk HBO en de enorme, wereldwijde populariteit van Game of Thrones en de sterke link die de serie heeft met Noord-Ierland – de thuisbasis van de productie van de serie en waar veel van de opnames plaatsvinden.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.