De 8 beste apps voor een topvakantie

Er zijn veel apps die je vakantie net iets makkelijker kunnen maken.

Er zijn veel apps die je vakantie net iets makkelijker kunnen maken.

Een smartphone is niet alleen thuis enorm handig, ook op vakantie kan hij je helpen. Zeker nu internetten in het buitenland steeds betaalbaarder wordt, is er eigenlijk geen reden meer om je telefoon thuis te laten. Het scheelt je bijvoorbeeld ook een boel extra apparaten meenemen. Je telefoon kan namelijk dienen als routeplanner, reisgids, camera en entertainment. Daarnaast kun je de beste plekken in het vliegtuig vinden, contact houden met het thuisfront en de leukste vakantiemomenten gelijk delen. Maar wat zijn nou de beste apps om mee te nemen op reis? Hieronder vind je een top 8.

1. Waze
Als je een routeplanner met actuele informatie, ook in het buitenland, wil dan moet je Waze gebruiken. Deze app is gebasseerd op een community. Dat betekent dat gebruikers actuele informatie doorgeven, waardoor de app altijd up-to-date is. Zo weet je altijd waar de files staan, wegwerkzaamheden zijn of waar een ongeluk gebeurd is. Je kan je reis ook delen met een andere gebruiker, zodat ze in realtime kunnen zien waar je bent en hoe lang het nog duurt voor je er bent. Daarnaast werkt de app ook prima in het buitenland. Zelf heb ik hem in Duitsland gebruikt en ook daar werd de kaart goed bijgehouden, dus onze buren maken ook goed gebruik van deze app. Voor meer informatie ga je naar de website.

2. Tipulator
Als je op vakantie uit eten gaat en je wil de rekening delen met een stel vrienden, dan kan dat een heel gedoe zijn. Tipulator maakt het makkelijker voor je. Met deze rekenapp kun je heel makkelijk uitrekenen wat iedereen moet betalen. Daarnaast kun je hem gebruiken om te bepalen hoe hoog de fooi moet zijn. Vul het totaalbedrag van de rekening in en kies het percentage fooi dat je wilt geven. De app vertelt je dan het totaalbedrag dat je op tafel moet leggen. Dat scheelt weer hoofdrekenen als je rustig zit na te genieten van een maaltijd. Voor meer informatie ga je naar de website.

3. ToiletFinder
Hoge nood tijdens een uitstapje en weet je niet waar je heen moet? Daar helpt ToiletFinder bij. In deze app zijn meer dan 70.000 wc’s te vinden. Het werkt heel simpel. Je start de app op en hij laat op een kaart zien of en waar er wc’s in de buurt zijn. Hier staat dan een adres bij zodat je ze makkelijk kan vinden. Daarnaast geeft de app extra informatie. Zo kun je zien of je moet betalen voor het gebruiken van de wc en of er ook een invaliden toilet beschikbaar is. Voor meer informatie ga je naar de website.

4. Google Goggles
Het komt nog wel eens voor dat je naar een informatiebordje staat te kijken in een land die je niet kent tijdens je vakantie. Wil je toch weten wat erop staat? Gebruik dan Google Goggles. Maak een foto van het bordje en de app gaat proberen de tekst voor je te vertalen. Daarnaast kun je foto’s maken van bezienswaardigheden, kunstwerken en logo’s van hotels. Als je bijvoorbeeld een foto van de Golden Gate Bridge maakt, dan krijg je alle informatie over de brug. Of maak je een foto van de Mona Lisa, dan vertelt de app je alles over het schilderij. Bij een foto van het logo van een hotel of ander bedrijf opent de app automatisch de website. Deze alleswetende app kan je vakantie dus een stuk makkelijker maken. Voor meer informatie ga je naar de website.

5. Around me
Thuis weet je precies waar je kan tanken, pinnen, eten en boodschappen doen. Op vakantie wil dat nog wel eens een zoektocht zijn. Daar helpt de app Around Me bij. Deze app laat namelijk op een kaart zien wat er allemaal bij je in de buurt is. Daarnaast kun je zoeken in verschillende categorieën zoals banken, bioscopen, tankstations of supermarkten. Zo hoef je nooit meer eindeloos rond te rijden op zoek naar een supermarkt om nog even boodschappen te doen als je net aangekomen bent op je vakantiebestemming. Ook de paniek van een lege tank terwijl je geen tankstation kan vinden is voorbij. Voor meer informatie ga je naar de website.

6. Wi-Fi finder
Hoewel internetten in het buitenland goedkoper wordt heb je vaak nog maar een beperkt aantal MB’s te gebruiken. Als die op zijn worden de kosten gigantisch hoog. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daar kun je Wi-fi finder voor gebruiken. De naam zegt het natuurlijk al een beetje. Deze app helpt je om Wi-fi punten (gratis en betaald) in de buurt te vinden waar je gebruik van kan maken. Wifi-finder gebruikt de GPS-functie om je het dichtstbijzijnde Wi-Finetwerk te tonen. Zo hoef je dus niet eerst internet te gebruiken, als je MB’s al op zijn. De app heeft meer dan 650.000 locaties in 144 landen, dus dan moet er ook wel iets te vinden zijn op jouw vakantiebestemming. Voor meer informatie ga je naar de website.

7. Kindle
Kindle geeft je de mogelijkheid om een hele bibliotheek mee te nemen op vakantie. Hoewel ik zelf meer van de boeken van papier ben, hebben e-books wel een aantal voordelen. Zo zijn gewone boeken best wel zwaar en dat is zeker onhandig als je met het vliegtuig op vakantie gaat en toch al niet zoveel bagage kan meenemen. Daarnaast kun je op vakantie niet even een nieuw boek kopen als je al je meegenomen boeken al uit hebt, want dan vind je niets in een taal die je kan lezen. Met Kindle verandert je smartphone in een e-reader en kun je digitale boeken en tijdschriften lezen. Die kun je kopen op Amazone of je kan ook je eigen boeken openen. Voor meer informatie ga je naar de website.

8. Point It
We kennen het allemaal: Je moet iets duidelijk maken, maar je spreekt de taal eigenlijk niet zo goed. De local staat je aan te kijken met een vragende blik, terwijl jij als een idioot druk staat te gebaren. Deze beschamende momenten kunnen verleden tijd zijn met de app Point It. Deze app zit vol met plaatjes zodat je kunt aanwijzen wat je bedoelt. Kun je in de supermarkt geen tomaten vinden? Dat wijs je naar het plaatje van een tomaat en waarschijnlijk zal de medewerker dan wel begrijpen wat je bedoelt. Of wil je in een kroeg bier bestellen? Dan laat je een plaatje van bier zien. Makkelijker krijg je het niet. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.